Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Benjamin Netanyahu og andre israelske politikere har bedt FN-sjef Antonio Guterres om hjelp. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu og andre israelske politikere har bedt FN-sjef Antonio Guterres om hjelp. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

– UNESCO har blitt et absurd teater

Benjamin Netanyahu sier Israel vil følge etter USA og melde seg ut av UNESCO.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel planlegger å gjøre som USA og trekke seg ut av FNs kulturelle organ, UNESCO. Netanyahu sier USAs avgjørelse om å trekke seg ut av organet var «modig og moralsk», skriver Yedioth Ahronot.

– UNESCO har blitt et absurd teater. De forvrenger historien, i stedet for å ta vare på den, sier Netanyahu, som har bedt sine diplomater om å forberede utmeldelsen.

FNs kulturorgan har ved gjentatte anledninger vedtatt anti-israelske resolusjoner og forsøkt å undergrave jødenes tilknytning til Jerusalem. Israel brøt samarbeidet med FN-organisasjonen tilbake i 2016, men de har fortsatt vært medlem – fram til nå.

– UNESCO har blitt en slagmark for angrep på Israel og har helt ignorert sin egentlig rolle og mening. Organisasjonens absurde og skammelige resolusjoner mot Israel får nå konsekvenser. Det er nye tider i FN. Denne diskrimineringen som har pågått mot Israel har nå sin pris, forteller Danny Danon, som er Israels FN-ambassadør.

Danon sier USA og Israel står sammen i kravet om endring i FN-systemet. Han mener alliansen mellom de to landene er sterkere nå enn noen gang tidligere.

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) aksepterte i 2011 «Palestina» som fullverdig medlem. Siden den gang har palestinerne brukt sitt medlemsskap til å fremme flere anti-israelske resolusjoner.

UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
UNESCO har prøvd å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart