Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– UNESCO har blitt et absurd teater

Benjamin Netanyahu og andre israelske politikere har bedt FN-sjef Antonio Guterres om hjelp. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu og andre israelske politikere har bedt FN-sjef Antonio Guterres om hjelp. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu sier Israel vil følge etter USA og melde seg ut av UNESCO.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel planlegger å gjøre som USA og trekke seg ut av FNs kulturelle organ, UNESCO. Netanyahu sier USAs avgjørelse om å trekke seg ut av organet var «modig og moralsk», skriver Yedioth Ahronot.

– UNESCO har blitt et absurd teater. De forvrenger historien, i stedet for å ta vare på den, sier Netanyahu, som har bedt sine diplomater om å forberede utmeldelsen.

FNs kulturorgan har ved gjentatte anledninger vedtatt anti-israelske resolusjoner og forsøkt å undergrave jødenes tilknytning til Jerusalem. Israel brøt samarbeidet med FN-organisasjonen tilbake i 2016, men de har fortsatt vært medlem – fram til nå.

– UNESCO har blitt en slagmark for angrep på Israel og har helt ignorert sin egentlig rolle og mening. Organisasjonens absurde og skammelige resolusjoner mot Israel får nå konsekvenser. Det er nye tider i FN. Denne diskrimineringen som har pågått mot Israel har nå sin pris, forteller Danny Danon, som er Israels FN-ambassadør.

Danon sier USA og Israel står sammen i kravet om endring i FN-systemet. Han mener alliansen mellom de to landene er sterkere nå enn noen gang tidligere.

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) aksepterte i 2011 «Palestina» som fullverdig medlem. Siden den gang har palestinerne brukt sitt medlemsskap til å fremme flere anti-israelske resolusjoner.

UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
UNESCO har prøvd å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart