Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

USA advarer Norge og andre land mot å gå imot Jerusalem-anerkjennelsen

USAs FN-ambassadør Nikky Haley. (Foto: EJ Hersom/Flickr)
USAs FN-ambassadør Nikky Haley. (Foto: EJ Hersom/Flickr)
Vil utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide la seg advare?

USAs FN-ambassadør Nikki Haley har sendt et brev til alle FNs medlemsland hvor hun advarer mot å støtte en resolusjon som avviser president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, skriver Ha’aretz.

– Presidenten vil følge stemmegivningen nøye og har bedt om at jeg rapporterer tilbake om hvem som stemmer imot oss, skriver Haley i brevet.

Tyrkia og Yemen har bedt om et hastemøte i FNs generalforsamling for å få behandlet en resolusjon om at enhver avgjørelse som handler om statusen til Jerusalem ikke har noen lovlig effekt og må oppheves. Resolusjonen er et direkte angrep på USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.

– Mens dere vurderer hva dere skal stemme, vil vi bare si at presidenten og USA vil ta denne avstemmingen personlig, skriver FN-ambassadøren videre.

Haley understreker at den amerikanske Kongressen allerede i 1995 vedtok at USAs ambassade skulle flyttes til Israels hovedstad Jerusalem. Derfor mener hun det vil være respektløst av FN å kritisere det amerikanske folkets vilje.

– FN spør oss alltid om å gjøre mer og gi mer. Så når vi gjør en beslutning på vegne av det amerikanske folk angående lokalisering av VÅR ambassade, forventer vi ikke å bli angrepet av dem vi har hjulpet. På torsdag vil det være en avstemming som kritiserer vårt valg. USA vil notere navn, skriver den amerikanske FN-ambassadøren på mikrobloggingtjenesten Twitter.

En lignende resolusjon var først oppe i FNs sikkerhetsråd, men der la USA ned veto. I FNs generalforsamling kan ingen legge ned veto, men der er resolusjoner heller ikke bindende. Det er et automatisk anti-israelsk flertall i FNs generalforsamling, så resolusjonen vil med all sannsynlighet bli vedtatt med et overveldende flertall. Også Norge skal avgi sin stemme torsdag.

Haley understreker til slutt at Donald Trump og USA ikke har tatt stilling til hvor Israels suverenitet over Jerusalem skal være. De har heller ikke bedt om noen endring i statusen til de mange hellige stedene i byen.

Også israelske diplomater jobber på høygir med å få FNs medlemsland til å gå imot den anti-israelske resolusjonen, eller avstå fra å stemme.

[socialpoll id=»2478601″]

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart