Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

USA: – Bistanden til palestinerne vil kuttes dersom de nekter å forhandle

USAs FN-ambassadør Nikky Haley. (Foto: EJ Hersom/Flickr)
USAs FN-ambassadør Nikky Haley. (Foto: EJ Hersom/Flickr)
Før og etter at USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad har palestinerne nektet å forhandle direkte med Israel. Nå må det ta slutt, sier USAs FNs ambassadør.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

USA truet tirsdag 2. januar med å kutte i bistand til FN-organisasjonen som gir velferd til etterkommere av palestinske flyktninger. Trusselen kom samme dag som MIFF publiserte artikkelen Hvorfor ingen kan stole på FN-organisasjonen som jobber for palestinerne.

De siste årene, også i lange perioder under Barack Obamas presidentperiode, har palestinske selvstyremyndigheter nektet å møte Israel til direkte forhandlinger uten forhåndsbetingelser. Etter at USAs anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad 6. desember, har palestinske myndigheter også nektet å møte amerikanske utsendinger.

– Presidenten har sagt at han ikke ønsker å gi noen nye bevilgninger til palestinerne før de kommer til forhandlingsbordet, sa USAs FN-ambassadør Nikki Haley da hun snakket med journalister i FNs hovedkvarter 2. januar.

– Vi prøver å arbeide mot en fredsprosess, men hvis ikke det skjer, kommer ikke presidenten til å finansiere den situasjonen, la hun til. Hun sa også at Donald Trump er klar til å kutte i støtten til UNRWA dersom palestinerne avviser forhandlinger.

– Palestinerne må vise at de vil. Nå nekter de å komme til forhandlinger, men de ber om bistand. Vi gir ikke bistanden, sa Haley, ifølge Times of Israel.

– Vi skal sørge for at de kommer til forhandlinger og vi ønsker å komme videre med fredsprosessen, la hun til.

USA var den største bistandsgiveren til UNRWA i 2016 med en totalsum på nesten 3 milliarder kroner.

Oppdatering 3. januar: Kort tid etter at MIFF publiserte denne artikkelen, ga president Donald Trump de samme signaler via Twitter.

– Vi betaler palestinerne hundrevis av millionar dollar hvert år og får ingen takknemlighet eller respekt tilbake. De ønsker ikke en gang å forhandle frem en fredsavtale med Israel, som burde vært på plass for lenge siden. Vi har lagt Jerusalem, den vanskeligste forhandlingssaken til side, og for det måtte Israel ha betalt mer. Men når palestinerne ikke lenger er villig til å forhandle om fred, hvorfor skal vi gjøre disse store utbetalingene til dem i framtiden, skrev Trump.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart