Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

USAs FN-ambassadør Nikky Haley. (Foto: EJ Hersom/Flickr)
USAs FN-ambassadør Nikky Haley. (Foto: EJ Hersom/Flickr)

USA: – Bistanden til palestinerne vil kuttes dersom de nekter å forhandle

Før og etter at USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad har palestinerne nektet å forhandle direkte med Israel. Nå må det ta slutt, sier USAs FNs ambassadør.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

USA truet tirsdag 2. januar med å kutte i bistand til FN-organisasjonen som gir velferd til etterkommere av palestinske flyktninger. Trusselen kom samme dag som MIFF publiserte artikkelen Hvorfor ingen kan stole på FN-organisasjonen som jobber for palestinerne.

De siste årene, også i lange perioder under Barack Obamas presidentperiode, har palestinske selvstyremyndigheter nektet å møte Israel til direkte forhandlinger uten forhåndsbetingelser. Etter at USAs anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad 6. desember, har palestinske myndigheter også nektet å møte amerikanske utsendinger.

– Presidenten har sagt at han ikke ønsker å gi noen nye bevilgninger til palestinerne før de kommer til forhandlingsbordet, sa USAs FN-ambassadør Nikki Haley da hun snakket med journalister i FNs hovedkvarter 2. januar.

– Vi prøver å arbeide mot en fredsprosess, men hvis ikke det skjer, kommer ikke presidenten til å finansiere den situasjonen, la hun til. Hun sa også at Donald Trump er klar til å kutte i støtten til UNRWA dersom palestinerne avviser forhandlinger.

– Palestinerne må vise at de vil. Nå nekter de å komme til forhandlinger, men de ber om bistand. Vi gir ikke bistanden, sa Haley, ifølge Times of Israel.

– Vi skal sørge for at de kommer til forhandlinger og vi ønsker å komme videre med fredsprosessen, la hun til.

USA var den største bistandsgiveren til UNRWA i 2016 med en totalsum på nesten 3 milliarder kroner.

Oppdatering 3. januar: Kort tid etter at MIFF publiserte denne artikkelen, ga president Donald Trump de samme signaler via Twitter.

– Vi betaler palestinerne hundrevis av millionar dollar hvert år og får ingen takknemlighet eller respekt tilbake. De ønsker ikke en gang å forhandle frem en fredsavtale med Israel, som burde vært på plass for lenge siden. Vi har lagt Jerusalem, den vanskeligste forhandlingssaken til side, og for det måtte Israel ha betalt mer. Men når palestinerne ikke lenger er villig til å forhandle om fred, hvorfor skal vi gjøre disse store utbetalingene til dem i framtiden, skrev Trump.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart