Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan taler i FNs generalforsamling. (Foto: Israels FN-delegasjon)

For første gang har FN fordømt terror mot jøder

7. juli 2021 er en dag som vil gå inn i historiebøkene.

Den 7. juli 2021 ble en historisk dag i FNs 76 år lange historie. For første gang har det internasjonale organet fordømt antisemittisk motivert terror. De fordømte også bruk av sosiale medier til rekruttering av terrorister.

FN fordømt også terrorgruppers bruk av sivile som menneskelige skjold, en velkjent strategi brukt av Hamas og Hizbollah, skriver Yedioth Ahronot.

FNs generalforsamling vedtok resolusjonen til Global Counter-Terrorism Strategy (GCTS), som først ble godkjent i 2006 og som blir fornyet hvert andre år. Dette året var den sjuende gjennomgangen av dokumentet, som prioriterer medlemsstatenes strategi i hvordan bekjempe terrorisme.

Endringen i dokumentet, som gjorde at både antisemittisk terror og bruken av sivile skjold ble fordømt, kom etter diplomatisk press fra den israelske delegasjonen, som ble ledet av Israels FN-ambassadør Gilad Erdan.

Etter den historiske fordømmelsen skrev Erdan på Twitter at han var fornøyd med beslutningen og at «det diplomatiske arbeidet ga frukter», mer enn en måned etter at Israel kjempet en elleve dager lang krig mot terrorgrupper på Gazastripen.

– Terrorister må ikke få lov til å bruke skoler, boliger og sykehus som skjold for deres morderiske aktivitet, sa Erdan i FN etter ved dokumentet ble godkjent.

I tillegg til å avfyre raketter fra tett befolkede områder på Gazastripen har Hamas også bygget et stort nettverk av tuneller under sivilbefolkningen på den palestinske enklaven. Blant annet ble det avdekket en terrortunnel under en FN-skole. Tunnelene brukes blant annet til produksjon og oppbevaring av våpen.

Når Hamas bygger sin militære infrastruktur under barneskoler og tett på andre sivile områder, så bruker de uskyldige mennesker som levende skjold.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart