Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hamas nektet FN-team å granske terrortunnel under skole

Hamas skal ha gravd en terrortunnel under en FN-skole på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: UNRWA)
Nå står skolestarten til 4000 palestinske barn i fare.

Hamas forhindret et team av eksperter fra FN fra å jobbe i nærheten av en av terrortunnelene deres som i mai ble funnet nær en av skolene drevet av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA).

FN-teamet er eksperter på eksplosiver og hadde ankommet skolen for å sikre at området var fritt for ueksploderte sprengladninger, slik at skolen kunne begynne studieåret trygt, skriver avisen Jerusalem Post.

Så fort Hamas fikk nyss om at ekspertene var på skolen, sendte de politiet til stedet og forviste dem. Det førte til at FN-ekspertene avlyste videre undersøkelser ved en skole i Rafa sør på Gazastripen, hvor det også er mistanke om at Hamas har gravd en terrortunnel under en FN-skole.

Som følge av hendelsen har UNRWA informert terrororganisasjonen at de to skolene, som betjener rundt 4000 elever, ikke kommer til å åpne ved skolestart som normalt, med mindre bombeekspertene slipper til.

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan kommenterte hendelsen med å dele bilder som angivelig skal vise tunnelen under skolen. Han krevde samtidig at FNs generalsekretær og UNRWA-sjefen etterforsker hendelsen.

«4000 palestinske barn kan ikke gå på skolen på grunn av Hamas. Det internasjonale samfunnet kan ikke ignorere Hamas sine grufulle menneskerettighetsbrudd og terror de påfører innbyggerne på Gazastripen. Hamas er en terrororganisasjon som bruker uskyldige og barn som gisler og menneskelige skjold», skriver Erdan.

Det var i slutten av mai, etter en elleve dagers lang krig mellom Israel og terrorgruppene på Gazastripen, at UNRWA oppdaget et hulrom i bakken på skolens område som trolig gikk inn til nettverket at av Hamas-tuneller.

Hamas skal ha bygget et over 150 kilometer langt nettverk av tunneler under bakken på Gazastripen. Lokalt blir nettverket omtalt som metroen. Det israelske forsvaret sier de ødela 100 kilometer i løpet av krigen.

Tunnelene blir brukt til produksjon og lagring av raketter, forflytting av våpen og soldater, kommandobaser og lignende. Ved å plassere dem under skoler og sivil infrastruktur bruker Hamas sivile som menneskelige skjold.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart