Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Krig i Israel, Darfur og andre steder

70.000 mennesker har mistet livet i Darfur i Sudan som følge av underernæring og sykdom siden mars i år. Bare halvparten av de 300 millioner dollar som trengs for å bekjempe sykdommer, underernæring, gi midlertidige dekningsrom og lage sanitær-løsninger er kommet inn.

70.000 mennesker har mistet livet i Darfur i Sudan som følge av underernæring og sykdom siden mars i år. Bare halvparten av de 300 millioner dollar som trengs for å bekjempe sykdommer, underernæring, gi midlertidige dekningsrom og lage sanitær-løsninger er kommet inn.

Disse pengene skal brukes for å hjelpe 1,4 millioner flyktninger i Sudan og 200.000 som har flyktet over til nabolandet Tsjad.

Selv om dødsratene for september var lavere enn tidligere i sommer, dør fremdeles 10.000 mennesker i måneden. Disse tallene inkluderer ikke dem som dør i kamp.
Så langt et utdrag fra VG.

Vi vil påpeke følgende: Dette betyr at hver uke dør omtrent like mange mennesker på grunn av krigføringen i Darfur (3.300-3.400) som det antall palestinere som er blitt drept i krigen palestinerne selv startet og har valgt å fortsette gjennom fire år.

Men likevel er kritikken mot Sudan svak, som den er det mot Russland. Det er ikke tale om noen som skal stilles for krigsforbryterdomstol, for eksempel. Israel behandles helt annerledes enn andre land.

I den israelske venstresidens avis, Ha’aretz, skriver den faste militær-korrespondenten Ze’ev Schiff den 8. oktober 2004 om dette. Han påpeker at USA bruker krigsfly mot mål i Bagdad, i en langt mer brutal krigføring enn den Israel bruker. Schiff mener at det israelske forsvaret er 77 ganger mer forsiktig enn USA i sin krigføring i tett bebodde områder. Noe lignende gjelder Russlands krigføring i Tsjetjenia. Også de vest-europeiske landene som kritiserer Israel sterkt, har selv brukt langt hardere metoder i krigen mot serberne.

«Enhver som beskylder Israel for å begå internasjonale krigsforbrytelser i sin krig mot terror, vet ikke hva de snakker om,» skriver Schiff. En lang rekke land begår langt verre handlinger enn Israel.

Det er helt i orden å kritisere Israel. Men bare hvis man kritiserer andre etter de samme kriteriene. Slik det er nå, blir Israel helt urettferdig kritisert i en grad som ikke gjelder noen andre – og slett ikke muslimske land som Sudan.

Relaterte artikler:
Om ulik mediedekning og annen rasisme
Relativt skånsom krig

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart