Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Maria og Josef og BBC

Rasistisk-motivert vold fra palestinske terrorister i Betlehem, ville vært en større trussel for jødiske Maria og Josef enn israelske sikkerhetskontroller.

Rasistisk-motivert vold fra palestinske terrorister i Betlehem, ville vært en større trussel for jødiske Maria og Josef enn israelske sikkerhetskontroller.

I julen 2005 snudde en BBC-reportasje fra Det hellige land dette trusselbildet fullstendig på hodet.

BBCs fremstilling
– Det ville vært nesten umulig for Maria og Josef å reise fra Nasaret til Betlehem i dag, på grunn av den israelske hærens restriksjoner.

Denne fremstillingen gav BBC-korrespondenten Matthew Price til britiske tv-seere i julehelgen, i følge Yedioth Aharonoth.

Journalisten gjenskapte Maria og Josefs vandring «til byen Betlehem i Judea» med å følge en israelsk-arabisk snekker fra Nasaret. Araberen ble tvunget til å avlyse sitt årlige besøk i Betlehem under julefeiringen, på grunn av reiserestriksjonene. Israelske veisperringer og sikkerhetsbarrieren på Vestbredden blir fremstilt som det største hinder for at et moderne juleevangelium kunne blitt realisert.

Så langt BBC.

Jøder kan ikke dra inn i PA-områder
Som et ungt jødisk par fra Nasaret ville Maria og Josef selvsagt hatt helt andre bekymringer enn de som BBC-korrespondenten tillegger dem. De siste fem årene har ingen ubevæpnede jøder trygt kunnet reise inn i palestinsk-kontrollerte områder. For å unngå lynsjinger [som i Ramallah 12. oktober 2000] har israelske myndigheter forbudt alle statsborgere å ta seg inn i områder hvor PA har sikkerhetskontroll.

– Hvis Jesus foreldre hadde dratt inn i Betlehem, Ramallah, Jenin eller Gaza i dag, ville de blitt drept i løpet av noen minutter på grunn av sin jødiske nasjonalitet, skriver en israeler i en anonym kommentar til Yedioth Aharonoths artikkel.

– Reportasjen fremstiller det som om jødene i dag er som romerne for 2000 år siden. Jødene er altså Kristus-mordere, fortsetter kommentaren. Anklagen om at jødene drepte Jesus har vært brukt som oppvigleri til antisemittisme siden middelalderen.

Kristenforfølgelse
Det ville neppe være bare Jesu foreldre som fikk en ublid mottakelse i den palestinske byen, dersom juleevangeliet skulle blitt repetert i dagens politiske klima. Som den første kristne, og endog en som vant tilhengere fra andre religioner, ville Jesus nok også fått merke på kroppen forfølgelsen fra muslimene i byen. Det foregår utstrakt diskriminering og trakassering av kristne i palestinske områder. PA gjør lite eller ingenting for å dempe forfølgelsen.

– Rasismen vi blir utsatt for øker stadig. I 1950 utgjorde den kristne befolkningen 75 prosent av Betlehem. I dag er vi knapt mer enn 12 prosent kristne. Hvis tilstandene fortsetter, vil vi ikke være her mer om 20 år, sa den palestinske journalisten Samir Qumsiyeh til Jerusalem Post i oktober 2005.

Offisiell protest
BBC-reportasjen inneholdt også andre opplysninger som gir grunnlag for protest. Israelske myndigheter avviser på det sterkeste at de har hindret fri passasje inn til Betlehem i julen. Ca. 30.000 turister har deltatt i julefeiringen i 2005, skriver israelske medier.

Hvis en israelsk araber ikke har fått reise fritt inn til Betlehem, er det fordi også israelske arabere har blitt overfalt i PA-kontrollerte områder.

BBC-reportasjen vakte naturlig nok harme hos israelske myndigheter.

– Dette er en av de verste reportasjene som noen gang er sendt på BBC, sier en kilde i utenriksdepartementet. Israel planlegger å sende en offisiell protest.

Relatert artikkel:
Yasser Arafats forhold til Jesus og det jødiske folk

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart