Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel gir ut «velkomstbrev» til aktivister

"Flytilla-demonstrantene" vil ankomme Ben Gurion flyplass (bildet) utover søndagen. (Foto: Michael Summers)
"Flytilla-demonstrantene" vil ankomme Ben Gurion flyplass (bildet) utover søndagen. (Foto: Michael Summers)
"Flytilla-aktivistene" som ankommer Tel Aviv i morgen, vil motta et brev fra israelske myndigheter, som stiller spørsmål ved deres trang til å protestere mot Israel istedet for Syria, Iran eller Hamas.

Brevet fra Israel er svært sarkastisk og gjør narr av de pro-palestinske aktivistenes trang til å demonstrere mot «Midtøstens eneste demokrati».

– Kjære aktivist. Vi setter på pris på at du har valgt å gjøre Israel til ditt hovedobjekt når det gjelder dine humanitære bekymringer. Vi vet at det også finnes mange andre gode kandidater, heter det i innledningen.

For eksempel, skriver statsministerens kontor videre, «kunne dere protestert mot det syriske regimets daglig nedslakting av sine egne borgere, som har kostet tusenvis av liv.» Eller mot «det iranske regimets brutale maktbruk mot uenighet, eller deres støtte til terror verden over.» Eller de kan eventuelt «valgt å protestere mot Hamas-styret  på Gaza der terrorgrupper utfører dobbelt opp med menneskeforbrytelser, gjennom å skyte raketter mot sivile og forsvare seg bak sivile.»

– Men i stedet har dere valgt å protestere mot Israel, Midtøstens eneste demokrati, der kvinner er likestilt, pressen kritiserer regjeringen, menneskerettighetsorganisasjoner kan operere fritt, religiøs frihet er beskyttet og hvor ingen minoriteter lever i frykt.

Videre ber myndighetene aktivistene om å oppsøke «virkelige problemer» ellers i verden, og «komme tilbake til oss og dele erfaringene deres.»

Det kan også se ut som at Israel har tenkt å gjøre alvor av sine trusler om å sende aktivistene på første fly hjem igjen der de kom fra, skriver Jerusalem Post. Siste linje i brevet lød nemlig: «Ha en fin flytur!»

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart