Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

"Flytilla-demonstrantene" vil ankomme Ben Gurion flyplass (bildet) utover søndagen. (Foto: Michael Summers)
"Flytilla-demonstrantene" vil ankomme Ben Gurion flyplass (bildet) utover søndagen. (Foto: Michael Summers)

Israel gir ut «velkomstbrev» til aktivister

"Flytilla-aktivistene" som ankommer Tel Aviv i morgen, vil motta et brev fra israelske myndigheter, som stiller spørsmål ved deres trang til å protestere mot Israel istedet for Syria, Iran eller Hamas.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Brevet fra Israel er svært sarkastisk og gjør narr av de pro-palestinske aktivistenes trang til å demonstrere mot «Midtøstens eneste demokrati».

– Kjære aktivist. Vi setter på pris på at du har valgt å gjøre Israel til ditt hovedobjekt når det gjelder dine humanitære bekymringer. Vi vet at det også finnes mange andre gode kandidater, heter det i innledningen.

For eksempel, skriver statsministerens kontor videre, «kunne dere protestert mot det syriske regimets daglig nedslakting av sine egne borgere, som har kostet tusenvis av liv.» Eller mot «det iranske regimets brutale maktbruk mot uenighet, eller deres støtte til terror verden over.» Eller de kan eventuelt «valgt å protestere mot Hamas-styret  på Gaza der terrorgrupper utfører dobbelt opp med menneskeforbrytelser, gjennom å skyte raketter mot sivile og forsvare seg bak sivile.»

– Men i stedet har dere valgt å protestere mot Israel, Midtøstens eneste demokrati, der kvinner er likestilt, pressen kritiserer regjeringen, menneskerettighetsorganisasjoner kan operere fritt, religiøs frihet er beskyttet og hvor ingen minoriteter lever i frykt.

Videre ber myndighetene aktivistene om å oppsøke «virkelige problemer» ellers i verden, og «komme tilbake til oss og dele erfaringene deres.»

Det kan også se ut som at Israel har tenkt å gjøre alvor av sine trusler om å sende aktivistene på første fly hjem igjen der de kom fra, skriver Jerusalem Post. Siste linje i brevet lød nemlig: «Ha en fin flytur!»

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart