Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Ben Gurion flyplass. (Illustrasjon: Sarah Stierch)
Ben Gurion flyplass. (Illustrasjon: Sarah Stierch)

Israel fornøyd med håndtering av «flytillasak»

Kun to pro-palestinske demonstranter har så langt søndag sluppet igjennom sikkerhetskontrollen på Ben Gurion flyplass, mens 43 har blitt sendt hjem igjen.

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitz var svært fornøyd med måten sikkerhetsvaktene på Ben Gurion klarte å forhindre innreise til «flytilla-aktivistene» som ankom Israel søndag. Politiet maktet også å sørge for at «flyplassen fungerte som normalt», sa han til Yedioth Aharonoth.

48 aktivister har til nå landet i Israel, hvor av kun to har sluppet igjennom sikkerhetssystemet. Aharonovitz rettet også en takk til flyselskapene som kansellerte et hundretalls billetter for aktivister som var ventet å delta på demonstrasjonene.

Flere aktivister vil trolig ankomme Israel utover dagen.

Kaller det en «suksess»
De to pro-palestinske aktivistene som kom seg gjennom sikkerhetskontrollen og videre til Vestbredden, sier til Ha’aretz at de ble «behandlet som kriminelle» både på Ben Gurion og av politiet i Frankrike.

– Det er veldig frustrerende og overraskende at franske myndigheter samarbeidet med Israels påstander og deres propaganda, hevder de.

Fordømmer Israels «flytillarespons»
Flere israelske politikere på venstresiden er opprørt over måten israelske myndigheter har valgt å løse flytillasaken på. En av dem er partileder for Meretz, Zehava Gal-On. Hun reagerer på at aktivistene som ankom Israel ble svartelistet. Gal-On mener dette forsterker det hun oppfatter som «delegitimeringen av Israel».

– Israels sikkerhet og styrke ville ikke blitt skadet av et par hundre mennesker som ankommer landet. Istedet […] er regjeringens respons hysterisk og tjener kun interessene til dem som delegitimerer Israel, argumenterer hun.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart