Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Lufthansa var et av flyselskapene som nektet mennesker innreise, på grunnlag av svartelisten Shin Bet hadde satt sammen. (Foto: Steve Walsh)
Lufthansa var et av flyselskapene som nektet mennesker innreise, på grunnlag av svartelisten Shin Bet hadde satt sammen. (Foto: Steve Walsh)

– 40 prosent av svartelistede ikke Flytilla-demonstranter

Dagen derpå beskylder aktivister et fransk flyselskap for å praktisere "rasisme" overfor demonstrantene. Kilder avslører også at 470 av de 1.200 som ble svartelistet av Shin Bet og nektet innreise, ikke var en del av Flytilla-aksjonen.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Totalt 78 utenlandske aktivister ble nektet innreise til Israel og sendt på første fly hjem søndag, på grunn av sin deltakelse i Flytilla-aksjonen. Kun et fåtalls lyktes med å komme gjennom sikkerhetskontrollen og inn på Vestbredden.

Statsminister Benjamin Netanyahu takket søndag både flyselskapene som avbestilte flybilletter for en rekke av de 1.200 personene Shin Bet hadde svartelistet, myndigheter i en rekke land og israelsk politi for innsats og samarbeid.

Demonstranter fra Frankrike anklager imidlertid israelske myndigheter og et fransk flyselskap for «rasisme» på sin nettside, forteller Yedioth Aharonoth. De hevder en kvinne ikke fikk lov til å reise til Israel sammen med reisefølget fordi hun verken var jødisk eller israelsk. Nå skal de saksøke selskapet.

– Gitt dem en seier på søvfat
Ifølge en sentral kilde i utenriksdepartementet viser det seg også at 470 av de 1.200 «demonstrantene» som ble svartelistet for innreise av Shin Bet ikke hadde til hensikt å delta på demonstrasjonene eller delta i ulovligheter, skriver Ha’aretz.

– Vi putter mennesker på denne listen som er like fjerne for anti-israelsk engasjement som øst er fra vest. Vi har fornærmet hundrevis av utenlandske innbyggere på grunn av mistanker, og har gitt den andre siden en seier på sølvfat. Den direkte skaden har blitt gjort for turismen og Israels gode navn, mener kilden.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart