Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Bosetninger største hinder for fred

Hovedkontoret til EU-kommisjonen (Foto: Wikipedia)
Hovedkontoret til EU-kommisjonen (Foto: Wikipedia)
22 europeiske konsuler har bedt EU om å legge hardere press på Israel, for å forhindre framtidig bygging i bosetningene og Øst-Jerusalem. Byggeaktiviteten utgjør "den største faren" for fredsprosessen, hevder de.

Det har vært mange tegn på de siste månedene at EU begynner å bli utålmodige med den israelske regjeringen i forhold til fredsprosessen. Haifa-professoren Dan Schueftan mener europeerne nå gir Israel skylden for all manglende framgang. En ny intifada, som Jerusalem frykter utvikler seg på Vestbredden, vil Brüssel kun oppfatte som nok et påskudd til å presse israelerne ytterligere.

Brevet som 22 EU-diplomater sendte til sine overordnede onsdag, bekrefter denne utviklingen. De mener byggeaktivitetene på Vestbredden og i Øst-Jerusalem utgjør «er den største trusselen» mot fredsprosessen. Forfatterne av brevet ønsker at EU skal presse Israel til en handelsavtale som sikrer at bosetningsprodukter ikke blir prioritert i de europeiske markedene, rapporterer Yedioth Aharonoth.

EU bør også «la være å støtte […] forskning, utdanning og teknologisk samarbeid […] Advare mot finansielle investeringer i israelske bedrifter som opererer i de okkuperte områdene.»

Mislykket diplomati
Utenriksdepartementets talsmann Yigal Palmor er svært uenig med de europeiske diplomatene, men understreker at han ikke har lest noe annet enn det pressen har skrevet om saken.

– Oppdraget til diplomater er å bygge broer, ikke å bidra til konfrontasjon. EUs konsuler har derfor mislyktes veldig i denne saken, mener han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart