Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Her synger flere tusen israelere Frankrikes nasjonalsang

Solidaritetsmarkering for Frankrike i Tel Aviv lørdag 14. november. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Solidaritetsmarkering for Frankrike i Tel Aviv lørdag 14. november. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
2.500 israelere samlet seg på Rabin-plassen i Tel Aviv i en solidaritetsmarkering til støtte for det franske folket lørdag kveld. Israels regjering tilbyr Frankrike assistanse i kampen mot terroren.

Solidaritetsmarkeringen i Tel Aviv ble holdt kvelden etter at en serie grusomme terrorangrep rammet Frankrikes hovedstad Paris. 129 personer er bekreftet drept og 352 skadet i angrepene fredag 13. november. Terrorgruppen Den islamske staten har tatt på seg ansvaret for massedrapene.

– Israel står sammen med dere og vil hjelpe. Vi vil overvinne dem som forsøker å ødelegge våre verdier, sa innenriksminister Silvan Shalom, henvendt til Frankrikes ambassadør i Israel.

Shalom talte på markeringen som representant for den israelske regjeringen, ifølge Times of Israel.

– Vi sender våre kondolanser til Frankrikes president, regjering og til hele det franske folket. Vi vil stå skulder ved skulder med dere, som en nasjon som forstår bedre enn andre hva det er å være angrepet av terror, sa Shalom.

Israels tidligere president Shimon Peres, opposisjonsleder Isaac Herzog og Frankrikes ambassadør Patrick Maisonnave holdt også taler på markeringen. Felles for talene var at de alle framhevet Israels og Frankrikes felles forpliktelse på frihet og demokratiske verdier. Programmet avsluttet med at folkemengden sang Frankrikes og Israels nasjonalsanger.

Her kan du se video av framføringen av nasjonalsangene:

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fa4ZSabS_WE[/youtube]

 

Tar imot assistanse fra Israel

Etter markeringen spurte Times of Israel ambassadør Patrick Maisonnave om Frankrike hadde bedt Israel om assistanse i kampen mot terroren. Han svarte slik:

– Vi begynner ikke på et nullpunkt. Det har alltid vært et godt samarbeid mellom våre to land, særlig når det gjelder kampen mot terror. På bakgrunn av det som nå er skjedd, vil vi antakelig be om en utvidelse av dette samarbeidet.

 

Netanyahu: – Vi vil assistere på alle mulige måter

I en videohilsen uttrykker statsminister Benjamin Netanyahu den dypeste sympati til det franske folk og ofrenes familier, og ønsker en rask bedring for de skadede ofrene.

– Jeg har gitt Israels sikkerhets- og etterretningsstyrker ordre om å assistere sine franske kollegaer, og sine kollegaer fra andre europeiske land, på alle mulige måter, sier Netanyahu.

– Terrorisme er å ramme sivile systematisk og med overlegg. Det kan aldri rettferdiggjøres. Terrorisme må alltid fordømmes og nedkjempes. Uskyldige mennesker som de i Paris, London, Madrid, Mumbai, Buenos Aires og Jerusalem, er ofre for militant islamistisk terrorisme, og har ikke gjort noe for å forårsake den. Militant islamistisk terrorisme angriper våre samfunn fordi den vil ødelegge vår sivilisasjon og våre verdier. Jeg oppfordrer hele den siviliserte verden til å stå sammen om å bekjempe den verdensvide terrorismen. Et angrep mot noen av oss bør bli sett på som et angrep mot oss alle. All terrorisme må bli fordømt og nedkjempet på lik linje, med urokkelig bestemthet. Bare med slik klarhet vil sivilisasjonens krefter overvinne terrorismens barbari, sier statsministeren.

Her kan du se video av Netanyahus uttalelser:

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QBjkAB8fOf0[/youtube]

 

Presidenten: – Den frie verden må stå samlet

Israels president Reuven Rivlin sier i en uttalelse om terrorangrepene i Paris:

– Terrorismen rammer vilkårlig, og dreper uskyldige. I møte med denne trusselen må vi, borgerne av den frie verden, stå samlet i vår kamp mot de som forsøker å drepe og lemleste med vold og ødeleggelse.

Flere steder i Israel er bygninger lørdag kveld belyst med fargene i det franske flagget som et solidaritetssymbol. Både parlamentsbygningen Knesset, bymuren rundt Gamlebyen i Jerusalem og en bro ved innfarten til Petah Tikva lyser i kveld i røde, hvite og blå striper, ifølge Ynetnews.com.

 

Knesset lyser i det franske flaggets farger denne helgen, etter terrorangrepene i Paris fredag 13. november. (Foto: Knesset)
Knesset lyser i det franske flaggets farger denne helgen, etter terrorangrepene i Paris fredag 13. november. (Foto: Knesset)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart