Solidaritetsmarkering for Frankrike i Tel Aviv lørdag 14. november. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Solidaritetsmarkering for Frankrike i Tel Aviv lørdag 14. november. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

Her synger flere tusen israelere Frankrikes nasjonalsang

2.500 israelere samlet seg på Rabin-plassen i Tel Aviv i en solidaritetsmarkering til støtte for det franske folket lørdag kveld. Israels regjering tilbyr Frankrike assistanse i kampen mot terroren.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Solidaritetsmarkeringen i Tel Aviv ble holdt kvelden etter at en serie grusomme terrorangrep rammet Frankrikes hovedstad Paris. 129 personer er bekreftet drept og 352 skadet i angrepene fredag 13. november. Terrorgruppen Den islamske staten har tatt på seg ansvaret for massedrapene.

– Israel står sammen med dere og vil hjelpe. Vi vil overvinne dem som forsøker å ødelegge våre verdier, sa innenriksminister Silvan Shalom, henvendt til Frankrikes ambassadør i Israel.

Shalom talte på markeringen som representant for den israelske regjeringen, ifølge Times of Israel.

– Vi sender våre kondolanser til Frankrikes president, regjering og til hele det franske folket. Vi vil stå skulder ved skulder med dere, som en nasjon som forstår bedre enn andre hva det er å være angrepet av terror, sa Shalom.

Israels tidligere president Shimon Peres, opposisjonsleder Isaac Herzog og Frankrikes ambassadør Patrick Maisonnave holdt også taler på markeringen. Felles for talene var at de alle framhevet Israels og Frankrikes felles forpliktelse på frihet og demokratiske verdier. Programmet avsluttet med at folkemengden sang Frankrikes og Israels nasjonalsanger.

Her kan du se video av framføringen av nasjonalsangene:

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fa4ZSabS_WE[/youtube]

 

Tar imot assistanse fra Israel

Etter markeringen spurte Times of Israel ambassadør Patrick Maisonnave om Frankrike hadde bedt Israel om assistanse i kampen mot terroren. Han svarte slik:

– Vi begynner ikke på et nullpunkt. Det har alltid vært et godt samarbeid mellom våre to land, særlig når det gjelder kampen mot terror. På bakgrunn av det som nå er skjedd, vil vi antakelig be om en utvidelse av dette samarbeidet.

 

Netanyahu: – Vi vil assistere på alle mulige måter

I en videohilsen uttrykker statsminister Benjamin Netanyahu den dypeste sympati til det franske folk og ofrenes familier, og ønsker en rask bedring for de skadede ofrene.

– Jeg har gitt Israels sikkerhets- og etterretningsstyrker ordre om å assistere sine franske kollegaer, og sine kollegaer fra andre europeiske land, på alle mulige måter, sier Netanyahu.

– Terrorisme er å ramme sivile systematisk og med overlegg. Det kan aldri rettferdiggjøres. Terrorisme må alltid fordømmes og nedkjempes. Uskyldige mennesker som de i Paris, London, Madrid, Mumbai, Buenos Aires og Jerusalem, er ofre for militant islamistisk terrorisme, og har ikke gjort noe for å forårsake den. Militant islamistisk terrorisme angriper våre samfunn fordi den vil ødelegge vår sivilisasjon og våre verdier. Jeg oppfordrer hele den siviliserte verden til å stå sammen om å bekjempe den verdensvide terrorismen. Et angrep mot noen av oss bør bli sett på som et angrep mot oss alle. All terrorisme må bli fordømt og nedkjempet på lik linje, med urokkelig bestemthet. Bare med slik klarhet vil sivilisasjonens krefter overvinne terrorismens barbari, sier statsministeren.

Her kan du se video av Netanyahus uttalelser:

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QBjkAB8fOf0[/youtube]

 

Presidenten: – Den frie verden må stå samlet

Israels president Reuven Rivlin sier i en uttalelse om terrorangrepene i Paris:

– Terrorismen rammer vilkårlig, og dreper uskyldige. I møte med denne trusselen må vi, borgerne av den frie verden, stå samlet i vår kamp mot de som forsøker å drepe og lemleste med vold og ødeleggelse.

Flere steder i Israel er bygninger lørdag kveld belyst med fargene i det franske flagget som et solidaritetssymbol. Både parlamentsbygningen Knesset, bymuren rundt Gamlebyen i Jerusalem og en bro ved innfarten til Petah Tikva lyser i kveld i røde, hvite og blå striper, ifølge Ynetnews.com.

 

Knesset lyser i det franske flaggets farger denne helgen, etter terrorangrepene i Paris fredag 13. november. (Foto: Knesset)
Knesset lyser i det franske flaggets farger denne helgen, etter terrorangrepene i Paris fredag 13. november. (Foto: Knesset)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart