Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Terrorister på Gaza avfyrer raketter mot Israel i økende antall. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com)
Mange av rakettene som terrorister på Gaza avfyrer mot Israel lander inne på Gaza. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com)

IDF: Palestinsk familie ble drept av Hamas-rakett

Rundt 700 av de over 3500 rakettene som er avfyrt mot Israel har landet inne på Gazastripen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det israelske forsvaret sier en eksplosjon som drepte åtte medlemmer av en palestinsk familie i den første dagen med kamphandlinger ble forårsaket av en feilskutt palestinsk rakett, ikke et israelsk luftangrep, skriver Times of Israel.

Talsmann for forsvaret, Jonathan Conricus, sier raketten ble avfyrt fra Gaza, men nådde aldri Israel, landet på Gaza og «drepte nesten en hel familie».

Helsemyndighetene på Gazastripen, som styres av Hamas, la skylden for dødsfallene på Israel. Flere internasjonale og norske medier gjorde det samme. Nå har det israelske forsvaret undersøkt hendelsen og konkludert med at ikke kan ha vært et israelsk angrep som drepte familien.

En høytstående militær offiser sier undersøkelser viser at Israel ikke bombet det aktuelle området i det tidsrommet familiemedlemmene ble drept. Dermed kunne det heller ikke være et israelsk luftangrep som drepte dem.

Offiseren sier også at rundt 700 av de over 3500 rakettene som palestinske terrorister har avfyrt mot Israel, har landet inne på Gazastripen. Flere av dem skal ha drept og skadet sivile palestinere, men offiseren gir ikke noen tall på hvor mange som er blitt skadet og drept av de feilskutte rakettene.

I 2019 ble Israel beskyldt av Amnesty International for å ha bombet et sivilt kontor på Gazastripen, men en amerikansk journalist så hva som skjedde:

«Israel traff ikke denne bygningen. Det var en rakett feilsendt fra Gaza. Jeg stod på andre siden av gaten da det skjedde», skrev han etter hendelsen. Amnesty skrev senere at det var motstridende meldinger, men beklaget aldri.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart