Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Du kan ikke lære historie fra Instagram

Talkshowverten Bill Maher brukte ti minutter av sitt program til å forsvare Israel etter krigen mot Hamas. (Foto: HBO)
Bill Maher brukte ti minutter av sitt populære talkshow til å forsvare Israel.

Den populære talkshowverten Bill Maher brukte nesten ti minutter av sitt program «Real Time with Bill Maher» på HBO til å forsvare Israel, blant annet ved å vise til den flere tusen år lange jødiske historien til Israel.

Den liberale komikeren og politiske kommentatoren brukte også en stor del av programmet til å ta for seg de som har kritisert Israel før og under den siste krigen med Hamas på Gazastripen, skriver avisen Ha’aretz.

Maher tok spesielt tak i innlegg lagt ut i sosiale medie av kjendiser som den amerikanske modellen Bella Hadid (som har palestinsk opphav), som anklaget Israel for krigsforbrytelser. Også i Norge var det mange kjente personligheter som brukte sosiale medier til fordømmelse av Israel.

– Jeg tror ikke den yngre generasjonen forstår at du kan ikke lære historie fra Instagram. Det er bare ikke nok plass, sa han. Maher fortalte videre om hvordan Hamas gjemmer sine våpen i sivile områder og hvordan araberne takket nei til delingsplanen til FN i 1947.

– Jødene har vært i dette området av verden siden rundt 1200 f.kr, lenge før den første muslim eller araber vandret på jorden, sa talkshowverten.

Etter å ha kritisert hvordan Hamas styrer Gazastripen kom han med nok et stikk til Hadid og andre kjendiser som ensidig kritiserer Israel.

– Bella Hadid og hennes venner hadde kommet løpende tilbake til Tel Aviv hvis de bare hadde måtte leve én dag i Gaza, sa Maher avslutningsvis. «Real Time with Bill Maher» er tilgjengelig for norske seere på HBO Nordic. Her kan du se hele klippet på 10 minutter (uten norsk tekst):

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart