Utnevnelsen av James Cavallaro til menneskerettighetsråd ble trukket tilbake etter hans anklager om Israel i sosiale medier. (Foto: Flickr/CC)

Nominasjonen ble trukket tilbake da gamle Twitter-meldinger dukket opp

James Cavallaro kalte Israel for apartheid og sa at amerikansk politiker var i lomma til Israel-lobbyen.

Biden-administrasjonen har trukket utnevnelsen av James Cavallaro som medlem av Inter-American Commission on Human Right, et organ som overvåker menneskerettighetene på det amerikanske kontinent, etter at hans anti-israelske utspill kom til overflaten, skriver Times of Israel.

Snuoperasjonen skjer bare noen dager etter at Cavallaro ble utnevnt av Biden-administrasjonen som uavhengig medlem av det amerikanske menneskerettighetsrådet. I forbindelse med utnevnelsen ble det sagt at Cavallaro var en «ledende forsker og utøver av internasjonal rett».

Ikke lenge etter utnevnelsen kunne magasinet Algemeiner avsløre at Cavallaro hadde en lang historie med å publisere anti-israelske innlegg. Han har også kritisert den amerikanske støtten til den jødiske staten.

I desember 2022 skrev Cavallaro i en Twitter-melding, som senere ble slettet, at minoritetslederen i Representantenes hus, Demokraten Hakeem Jeffries fra New York, var i lommene til pro-israelske lobbyister.

«Kjøpt. Betalt. Kontrollert», skrev Cavallaro til et bilde av Jeffries.

Mange amerikanske jøder mente meldingen minnet om gamle antisemittiske troper om jødisk makt og innflytelse.

Cavallaro, som tidligere har forelest ved jusutdanningene ved de prestisjetunge universitetene Harvard, Stanford and Yale, har også angrepet andre amerikanske politikere som har vist støtte til Israel.

I tillegg har han flere ganger demonisert Israel og blant annet omtalt landet som apartheidstat og anklaget Israel for å «begå grusomheter».

Ned Price, talsperson for utenriksdepartementet i USA, sier Biden-administrasjonen ikke var kjent med kommentarene til Cavallaro fra før.

– De reflekterer ikke hva vi tror på og de er svært upassende, for å si det mildt, sier Price, som bekrefter at utnevnelsen er trukket tilbake.

MIFFs daglige leder Conrad Myrland mener hendelsen viser hvor stor forskjell det er på USA og Europa, og kanskje spesielt Norden.

– Det er bra å se at Biden-administrasjonen er opptatt av å holde de som demoniserer Israel borte fra jobber knyttet til menneskerettighetene. I de nordiske landene derimot, ser det ofte ut som om overdreven og feilaktig kritikk av Israel er noe som gir deg poeng i konkurransen om slike jobber, kommenterer Myrland.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart