Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF-sjefen beklager angrep som drepte hjelpearbeidere

En palestiner undersøker vraket etter et feilaktig israelsk angrep mot en nødhjelpskonvoi 2. april. (Foto: Flash90)
Herzi Halevi sier angrepet skjedde på natten og under komplekse forhold, men at det aldri skulle ha skjedd. - Vi beklager dypt, sier han.

Herzi Halevi, øverstkommanderende i det israelske forsvaret (IDF), har utstedt en beklagelse etter et feilaktig israelsk angrep på en nødhjelpskonvoi i Gaza. IDF-sjefen sier angrepet var et resultat av «feilidentifikasjon» og at hendelsen vil bli grundig undersøkt og tatt lærdom av.

Tre biler fra organisasjonen World Central Kitchen ble angrepet av israelske droner sent på kvelden tirsdag 2. april. Sju hjelpearbeidere ble drept i angrepet, som har ført til kraftige internasjonale reaksjoner. Israel har lovet full granskning av hendelsen.

Også israelske politikere har uttrykt beklagelse for den tragiske hendelsen.

IDF-sjef Halevi understreker at angrepet på ingen måter var direkte rettet mot World Central Kitchen, som de har samarbeidet godt med. Organisasjonen bidro også med to millioner måltider til israelere som ble rammet av Hamas-terroren 7. oktober.

– La meg være veldig tydelig. Angrepet ble ikke gjennomført med den hensikt å bevisst ramme WCKs hjelpearbeidere. Det var en feil som fulgte en feilidentifikasjon, om natten, i en krig under svært komplekse forhold. Men det skulle aldri ha skjedd, sier Halevi.

IDF sier de allerede har tatt grep for å for å forhindre nye tragiske hendelser.

– Vi vil fortsette å gjøre umiddelbare tiltak for å sikre at det blir gjort mer for å beskytte humanitære hjelpearbeidere, sier IDF i en uttalelse.

Et uavhengig organ skal undersøke hendelsen og presentere sine funn i løpet av kort tid. Halevi sier at IDF umiddelbart vil implementere det som blir konklusjonen og dele funnene med WCK og andre relevante organisasjoner.

– Vi er i krig med Hamas og ikke befolkning i Gaza, sier Halevi.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart