Bli aktiv for Israel nå!

Gaza-krigen 2008/2009

Faksmile av Utdanningsdirektoratets gjengivelse av Mads Gilberts SMS.

Utdanningsdirektoratet ga Gilberts propaganda-SMS til eksamen

Usannhet om Israels “Mur” og Mads Gilberts mest bloddryppende SMS fra Gaza under krigen i 2009 er i dag servert av Utdanningsdirektoratet på avsluttende eksamen i norsk hovedmål i videregående skole. Omlag 50.000 elever fikk ikke ett eneste ord som kunne gi israelske perspektiv.

Les mer »
Skjermdump fra The Independent.

Gilberts legekollega: – Jødene var mye mer humane

– Jødene var mye mer humane enn det som skjer her [i Kairo], sier en arabisk lege som var i Gaza under krigen i 2008/2009. “I løpet av tolv dagers kamp i Gaza, var det færre døde enn det var [i Kairo] på mindre enn seks timer.”

Les mer »
En bygning på Gaza-stripen som ble ødelagt under krigen i januar 2009. (Foto: International Solidarity Movement, Wikimedia Commons)

Hva NRK og NTB aldri har fortalt deg om den forrige Gaza-krigen

I alle kriger, og særlig i kriger mellom regulære militærstyrker og geriljagrupper som skjuler seg i sin egen befolkning, blir dessverre sivile rammet. Når Israel slår tilbake mot terroristene på Gaza-stripen, skjer det med større skånsomhet enn nesten alle andre land ville brukt.

Les mer »
Skjermdump av artikkel på nrk.no og forsiden til boken "Fredsnasjonens grenseløse våpenhandel".

NRK, norske våpen og døde barn på Gaza

Norske våpen er brukt i større stil i blodige kriger med høy andel sivile tap, som for eksempel Kosovo, Irak og Afghanistan. NRK velger å problematisere at ett våpen, produsert av en norsk-eid fabrikk i USA, ble brukt i Gaza-krigen, en krig med relativt lave sivile tapstall.

Les mer »
Israelske styrker forlater Gaza i september 2005. (Illustrasjonsfoto: IDF)

– Det var ingen krigsforbrytelse

Episoden fra Gaza-krigen da 21 medlemmer av Samouni-familien ble drept var ingen krigsforbrytelse. – Etterforskningen avkreftet fullstendig påstander om overlagt skade på sivile, hastverk og hensynsløshet med skade på sivile som følge eller kriminell uaktsomhet, skriver militærpolitiet.

Les mer »

Israel slipper inn byggevarer

Som varslet har den israelske regjeringen lettet blokaden av Gaza-stripen, etter at den israelske soldaten Gilad Shalit ble frigjort fra fangenskap.

Les mer »

IDF vil hindre kidnappinger for enhver pris

De israelske forsvarsstyrkene vurderer å styrke en gammel retningslinje som gir instruks om å forhindre kidnappinger for enhver pris, også eventuelt på bekostning av livet til den kidnappede soldaten. Retningslinjen er kjent i Israel som Hannibal-protokollen, og ble innført på 1980-tallet.

Les mer »

IDF endrer retningslinjer

IDF er i ferd med å endre retningslinjene for soldater som kommer i en situasjon hvor de kan redde en medsoldat fra å bli kidnappet.

Les mer »
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
0

Your Cart