Alternativer for tilbaketrekning

Ven en israelsk tilbaketrekning fra Gaza-stripen anbefaler forsvarsminister Shaul Mofaz at Israel beholder kontrollen over Philadelphi-veien, som går langs grensen til Egypt. Hensikten er å hindre smugling av våpen inn i de palestinske områdene.
Mofaz er også talsmann for å beholde israelske soldater i viktige posisjoner i Gush Katif-området.
Statsminister Ariel Sharon vurderer å bevare noen bosetninger i det nordvestlige hjørnet av Gaza-stripen. Sharon frykter en fullstendig tilbaketrekning vil skape presedens for å gå helt tilbake til 1967-grensene. Bosetningene i nordvest henger sammen med israelsk territorium.
Gaza-planene ble drøftet i et møte mellom statsminister Ariel Sharon og toppledelsen i det israelske forsvaret tirsdag kveld. (18.02)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart