Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fire palestinere drept

En politimann og tre sivile ble drept i en rekke konfrontasjoner mellom PA-styrker og Hamas søndag. Minst 50 mennesker ble skadet, skriver Ha’aretz. I Gaza by brøt det ut en lokal borgerkrig etter at palestinsk politi prøvde å beslaglegge våpnene til fire væpnede Hamas-soldater. I følge palestinske kilder skal en av de fire mennene ha vært sønnen til den tidligere Hamas-lederen Abdel Aziz Rantisi. I skuddvekslingen som fulgte brukte Hamas automatvåpen og granater i det palestinske boligområdet. Væpnede Fatah-menn ble med i konfrontasjonen på PA-politiets side. Senere på dagen spredte kampene seg til flyktningeleiren Shati. Her ble politikommandanten Ali Makkawi drept da hundrevis av væpnede Hamas-soldater stormet politistasjonen. Også flere kjøretøy brukt av PAs politistyrker ble påtent. Under en av konfrontasjonene ble en ti år gammel jente overkjørt og drept av en politibil, skriver Jerusalem Post. – Hamas bærer det fulle ansvaret for utfallet av disse aksjonene, heter det i en uttalelse fra det palestinske innenriksdepartementet. Hamas på sin side holder PA ansvarlig for opptrappingen i de interne palestinske stridighetene på Gaza-stripen. Søndagens kamper mellom Hamas og PA er det foreløpige klimaks etter den israelske tilbaketrekningen fra Gaza-stripen. Tidligere på dagen skjøt og drepte medlemmer i Al-Aqsa Martyrbrigader en palestinsk taxi-sjåfør, under en protestaksjon mot de økende bensinprisene på Gaza-stripen. Fatah har senere beklaget drapet, i følge Jerusalem Post.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart