Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas drepte 8 Fatah-menn

Borgerkrigen på Gaza-stripen har krevd minst elleve menneskeliv tirsdag. Det meldes også om flere skadde i en rekke trefninger. De væpnede styrkene til Hamas angrep et kjøretøy med Fatah-lojale sikkerhetsstyrker nær grensestasjonen Karni. Jeepen ble først truffet av en rakett, før Hamas-soldatene startet skyting med håndvåpen. Åtte Fatah-menn ble drept i angrepet, melder Ha’aretz. To Fatah-soldater som rømte fra stedet ble skutt på av IDF da de kom nær grensegjerdet. En av mennene ble drept, og den andre skadet. IDF-kilder bekrefter at to palestinske politioffiserer ble drept ved en feiltakelse. De israelske soldatene trodde mennene var væpnede terrorister som rykket inn mot grensegjerdet. Fatah-mennene som ble drept tirsdag hadde ansvaret for sikkerheten ved grensestasjonen Karni, som er sentral for godstrafikken mellom Israel og Gaza-stripen. Kjernen i de nye kampene på Gaza-stripen er en konflikt om hvem som skal kontrollere de palestinske sikkerhetsstyrkene. Flertallet av sikkerhetsstyrkene på 80.000 mann er lojale til PA-formann Mahmoud Abbas. Hamas etablerte sin egen væpnede sikkerhetsstyrke på Gaza-stripen i fjor. Det skal for øyeblikket være 6.000 mann i denne styrken, i følge Ha’aretz. Senere på dagen skal flere hundre væpnede Fatah-menn ha rykket inn på Gaza-stripen fra Egypt, i følge vestlige kilder. Fatah opplyser at soldatene ikke vil bli satt inn i kampene mot Hamas. Mandag gikk den palestinske innenriksministeren av på grunn av de nye trefningene mellom Hamas og Fatah. Hani Kawasmeh var en kompromissløsning da Hamas og Fatah inngikk samlingsregjering i mars.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart