Kristne drar til julefeiring i Betlehem, returnerer ikke til Gaza

Før den andre intifadaen feiret de kristne på Gaza-stripen jul med juletre og julesanger i sentrum av Gaza by, men de siste årene har de følt seg tvunget til å tone feiringen kraftig ned. En ustabil sikkerhetssituasjon og dårlig økonomi er nok delvis en forklaring, men ekstrem anti-kristen islamisme er også på fremmarsj. I år er feiringen ekstra begrenset etter den unge kristne bokhandleren Rami Ayyad ble drept i oktober. Morderne er enda ikke arrestert av Hamas-myndighetene. – Det var få ytre tegn på [jule-]feiring [på Gaza-stripen]. En enkel midnattsmesse var planlagt i byens eneste romersk-katolske kirke, melder nyhetsbyrået AP. Mandag stod hundrevis av kristne fra Gaza-stripen i kø for å dra til julefeiringen i Betlehem. – Mange som håpte å kunne dra, sa de ikke ville returnere, skriver AP. Israelske myndigheter har opplyst at de vil tillate 400 kristne fra Gaza-stripen utreise til Betlehem. Julen 2007 blir dermed en masseflukt av kristne fra den Hamas-kontrollerte Gaza-stripen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart