Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kristne drar til julefeiring i Betlehem, returnerer ikke til Gaza

Før den andre intifadaen feiret de kristne på Gaza-stripen jul med juletre og julesanger i sentrum av Gaza by, men de siste årene har de følt seg tvunget til å tone feiringen kraftig ned. En ustabil sikkerhetssituasjon og dårlig økonomi er nok delvis en forklaring, men ekstrem anti-kristen islamisme er også på fremmarsj. I år er feiringen ekstra begrenset etter den unge kristne bokhandleren Rami Ayyad ble drept i oktober. Morderne er enda ikke arrestert av Hamas-myndighetene. – Det var få ytre tegn på [jule-]feiring [på Gaza-stripen]. En enkel midnattsmesse var planlagt i byens eneste romersk-katolske kirke, melder nyhetsbyrået AP. Mandag stod hundrevis av kristne fra Gaza-stripen i kø for å dra til julefeiringen i Betlehem. – Mange som håpte å kunne dra, sa de ikke ville returnere, skriver AP. Israelske myndigheter har opplyst at de vil tillate 400 kristne fra Gaza-stripen utreise til Betlehem. Julen 2007 blir dermed en masseflukt av kristne fra den Hamas-kontrollerte Gaza-stripen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart