Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Farlig spill på grensen til Gaza

Langs de 51 kilometrene som utgjør grensen mellom Israel og Gaza, er det et gjerde. Gjerdet sender signaler når noen berører det. Langs grensen foregår det et livsfarlig spill hele tiden.

Nylig ble en israelsk offiser drept ved denne grensen. Offiseren var araber, beduin. Beduin-soldater spiller en viktig rolle. For beduinene er trent i å «lese» terrenget. De kan bedre enn andre se om det har gått noen uvedkommende personer i grenseområdet. De legger merke til fotspor, tegn på at noen har gravd eller andre endringer.

Langs gjerdet, på israelsk side, går det en vei. Der kjører patruljer jevnlig. Det har hendt at terrorister har kommet seg over, eller kanskje under, grensen fra Gaza og har angrepet patruljen. (Beduin-offiseren vi nevnte ble drept av en bombe som var plassert og ble detonert ved fjernkontroll.) Det er vanlig at patruljen består av to biler som holder avstand. Dersom den ene blir angrepet, kan den andre ta forholdsregler.

I tillegg til gjerdet og patruljene er det et stort antall overvåkingskameraer og annen høyteknologi som skal oppdage all uønsket aktivitet i grenseområdet. Kvinnelige soldater sitter og ser på skjermer 24 timer i døgnet. De varsler de israelske styrkene, tanks og infanteri, når de oppdager noe mistenkelig.

For hver gang terrorister klarer å utplassere en mine eller bombe, blir dusinvis av andre forsøk oppdaget og nøytralisert før de er utplassert eller før de får gjort skade.

Kilde: En artikkel av Rebecca Anna Stoil på jpost.com (Jerusalem Post) 6. mars 2008.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart