Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sterk støtte fra USA

Torsdag 8. januar 2009 vedtok det amerikanske Senatet en sterk støtteerklæring til Israels kamp mot militante i Gaza. Det gikk inn for en våpenhvile som skal forhindre islamistiske, militante grupper fra å skyte flere raketter inn i Israel.

”Når vi vedtar denne resolusjonen, vil det amerikanske senatet styrke vårt historiske bånd med staten Israel ved å igjen å bekrefte Israels umistelige rett til å forsvare seg mot angrep fra Gaza, og likeså vår støtte til den israelsk-palestinske fredsprosessen,” sa flertallslederen Harry Reid, demokrat fra Nevada, før avstemningen.

Reid bemerket at Israel er bestemt på å stanse raketter inn i det sørlige Israel. Reid spurte: ”Jeg utfordrer enhver av mine kolleger til å tenke seg at det ville skje her i USA. Raketter og bombekastergranater kommer fra Toronto i Canada inn i Buffalo i New York. Hvordan ville vi, som land, reagere?”

Lederen for republikanerne, Mitch McConnell fra Kentucky, sa før avstemningen: ”Israelerne … svarer akkurat som vi ville ha gjort.”

Resolusjonen oppfordrer presidenten til å arbeide aktivt for å støtte en ”varig, gjennomførbar og bærekraftig våpenhvile i Gaza så raskt som mulig. Den må hindre Hamas fra å beholde eller bygge opp igjen evnen til å skyte raketter eller granater mot Israel”.

Resolusjonen gir uttrykk for en ”urokkelig” støtte til Israels velferd og anerkjenner landets rett til å handle i selvforsvar for å beskytte sine borgere mot terrorhandlinger, sa han. ”Den gir også rom for langsiktig forbedring for de daglige levevilkårene til vanlige folk i Gaza,” sa han.

Dagen etter vedtok Representantenes Hus en lignende resolusjon med stemmetallene 390-5. 22 representanter avstod.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart