Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Bilder fra 22-årsdagen til Hamas

I desember markerte Hamas at det har gått 22 år siden den islamske bevegelsen ble stiftet.

I desember markerte Hamas at det har gått 22 år siden den islamske bevegelsen ble stiftet.


Flere hundre tusen palestinere deltok i massedemonstrasjonen i Gaza by 14. desember. Hamas hadde organisert transport inn til sentrum fra flere deler av området, og gitt skoleelever og studenter en fridag.


I bursdagsselskapet til Hamas var det ikke 22 lys på kaka, men en kiste med det amerikanske flagget ble satt i lys lue. Når man har blitt 22 år er det viktig å markere seg, og hva passer bedre enn en klar hilsen til fredsprisvinner Barack Obama og administrasjonen i Washington? Bildet er publisert av Safa News Agency 14. desember 2009.


Ismail Haniyeh, som er statsminister i Hamas-regimet, holdt hovedtalen under massedemonstrasjonen. Palestina er landet «fra havet til elven», slo han fast. For Hamas er det ikke plass til noen jødisk stat mellom Middelhavet og Jordan-elven, samme hvor liten den måtte være. Motstandskampen vil fortsette til «Palestina er helt frigjort», slo Haniyeh fast. En eventuell etablering av en palestinsk stat på Vestbredden og Gaza-stripen vil bare godtas i en midlertidig fase.

Et Hamas-tilknyttet nettsted har publisert bilder av et annet arrangement som ble avholdt på Gaza-stripen 11. desember. Her ser man en kiste med israelsk flagg, selvmordsbombere som marsjerer, Hamas-soldater med rakettvåpen og barn kledd ut som Hamas-soldater.

På Vestbredden ble 22-årsdagen til Hamas forbigått i stillhet. Alle markeringer ble effektivt stanset av de Fatah-kontrollerte palestinske myndigehtene. 150 Hamas-aktivister ble arrestert i løpet av to døgn og nesten tusen andre ble innkalt til forhør, ifølge Al-Aqsa TV.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart