Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israel vil stanse skipsflåten på vei til Gaza

Onsdag vedtok den israelske regjering å avvise den internasjonale flåten med skip som er på vei inn mot Gaza-stripen.

 

Regjeringen sier den humanitære lasten vil bli overført til Gaza-stripen ved hjelp av FN, etter at lasten er blitt kontrollert i en israelsk havn.

Ledelsen for «Frihetsflåten» sier de kommer til å fortsette inn mot Gaza-stripen. Flåten består av åtte skip, inkludert fire lasteskip. Omkring 800 personer skal være ombord i skipene, blant annet 350 tyrkiske statsborgere.

– Vedtaket i den israelske regjering kommer ikke til å stanse oss. Båtene er allerede på vei, sier Greta Berlin, som er talskvinne for bevegelsen «Fri Gaza».

Dersom flåten beveger seg inn i det stengte farvannet utenfor Gaza-stripen, har israelsk marine ordre om å tvinge skipene tilbake eller i havn i Ashdod. Her vil de internasjonale aktivistene bli forhørt og deretter utvist fra landet.

For å sikre at Israels versjon kommer fram i en eventuell konfrontasjon på havet, har regjeringen vedtatt at utenlandske journalister kan være om bord i marineskip under operasjonen.

På Gaza-stripen er det planlagt at et stort antall palestinske småbåter skal møte flåten til de internasjonale aktivistene.

Israel har få begrensninger når det gjelder overføring av humanitære varer til Gaza-stripen, men hindrer innførsel av varer som kan bli misbrukt av Hamas til militære formål, blant annet sement.

Israel slipper inn over ti tusen tonn med humanitær hjelp hver uke

Hvem står bak flåten?
Forberedelsene til «Frihetsflåten» har pågått i flere måneder. Bak initiativet står en rekke europeiske pro-palestinske organisasjoner som har knyttet seg tett opp til Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Den islamske bevegelsen som i Tyrkia blir kalt Insani Yardim Vakfi (IHH) er en hovedaktør i flåten. Denne organisasjonen er forbudt i Israel.

Den greske universitetsprofessoren Vangelis Pissias er blant aktivistene ombord. I et intervju med Yedioth Aharonoth understreker han at han ikke har noe imot jøder, men avviser å fordømme palestinsk terror.

– Disse folkene gjør bare det som virkeligheten tvinger dem til å gjøre, sier han.

Avslo tilbud om å hjelpe Shalit
Familien til Gilad Shalit spurte torsdag flåteledelsen om de kan ta med en pakke til sønnen som har sittet fire år i fangenskap hos Hamas på Gaza-stripen. Svaret var negativt.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart