Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Slakter FN-rapport om Gaza-flåten

Det israelske utenriksdepartementet slakter en rapport om Mavi Marmara-bordingen som er utarbeidet på oppdrag av FNs menneskerettighetsråd. Rapporten er ”forvridd, politisert og ekstremitisk”, mener UD.

Rapporten er skrevet av tre «menneskerettighetseksperter». De konkluderer med at Israel brøt internasjonal rett, og hevder soldatene var ”utrolig voldelige” mot passasjerene og ”drepte med overlegg”. Videre heter det at bordingen av båtene var brutal og maktbruken uproporsjonal.

FN-komiteen har benyttet vitnesutsagnene gitt til Turkel-komiteen, kommisjonen som er ansvarlige for Israels interne granskning. Personer som Israels forsvarssjef Gabi Aahkenazi og en rekke andre i forsvarsledelsen har blitt intervjuet. Men FN-komiteen har totalt avvist de israelske argumentene og anklager landet for å ha ønsket seg en voldelig konfrontasjon.

”Klare bevis”
Det er ”klare bevis” som støtter ”straffeforfølgninger” mot Israel for ”overlagt drap” (eng: ”willful killing”) og tortur under Gaza-raidet, hevder FN-rapporten. Det betyr at rapporten nærmest ukritisk har akseptert passasjerene på Mavi Marmaras versjon av saken, og forkastet israelske vitneutsagn.

– På tross av forespørsler har kommisjonen ikke mottatt noen medisinske rapporter eller annet holdbart bevis fra de israelske myndighetene på skuddskader hos noen av soldatene som deltok i raidet, hevder rapporten.

– Kommisjonen finner de israelske vitnesbyrdene så inkonsekvente og motsigende når det gjelder bevis for at israelske soldater fikk skuddskader, at den må avvise dem.

– Beviser nok til straffeforfølgelse
Rapporten påstår også at soldatene skjøt og drepte personer mens de lå på bakken og at de nektet passasjerer å behandle de sårede tyrkerne.

– Det finnes beviser for å straffeforfølge for de følgende forbrytelser i artikkel 147 av Den fjerde Geneve-konvensjonen: Overlagt drap, tortur, inhuman behandling, overlagt åføring av stor smerte eller alvorlige skader til kropp eller helse, hevder komiteen.

UD fordømmer rapporten
Onsdag kveld fordømte det israelske forsvarsdepartementet FN-rapporten i en pressemelding. Kommisjonen, som var nedsatt av FNs menneskerettighetsråd, har et ”forvridd, politisert og ekstremitisk” syn på hendelsen.

– FNs menneskerettighetsråd anklaget Israel før denne granskningen og det er derfor ingen overraskelse at de fordømmer i etterkant, sier talsmann for utenriksdepartementet Andy David.

Israel har hele tiden understreket at soldatene handlet i selvforsvar ombord på Mavi Marmara.

– Israel er et demokratisk og lovoppfyllende land som nøye følger internasjonal lov og, når vi trenger det, vet vi hvordan vi gransker oss selv. Det er slik Israel alltid har handlet og det er på den måten etterforskningen har blitt gjennomført etter Gaza-krigen, som ble iverksatt for å beskytte innbyggere i Sør-Israel mot raketter og terrorangrep utført av Hamas på Gaza-stripen, sier talsmannen.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart