Israelsk fengsel. (Illustrasjon: Ariela Ross)
Israelsk fengsel. (Illustrasjon: Ariela Ross)

– Forvaring i Israel var «femstjerners» i forhold

En tyrkisk journalist som ble holdt under forvaring av Israel etter Mavi Marmara-hendelsen i 2010, har sittet to måneder i syrisk fengsel.

Den tyrkiske journalisten Adem Ozkose ble mandag sluppet fri fra fengsel i Syria, etter å ha sittet fengslet i to måneder. Syriske myndigheter mistenkte Ozkose for spionasje på vegne av tyrkiske myndigheter og skal ha avhørt ham mens han hadde bind for øynene.

Journalisten, som arbeider for den tyrkiske avisen Milat, forteller hvordan avhørerne kom med sterke anklager og fornærmelser mot tyrkiske ledere. De hevdet at Tyrkia har sviktet Syria.

– Dere arbeider for amerikanerne. Dere forlot oss, sier Ozkose at politimennene skal ha uttalt.

Israels forvaring var best
For to år siden var journalisten ombord på Mavi Marmara-skipet, som forsøkte å bryte Israels sjøblokade av Gaza-stripen i mai 2010. Etter at israelske soldater raidet båten, ble Ozkose holdt i forvaring inntil han ble fløyet tilbake til Tyrkia. Han mener den israelske forvaringen var for «femstjerners» å regne, sammenliknet med forholdene i syriske fengsler. Her sov han rett på sementgulvet, mange fanger gikk rundt nakne og mennesker gråt i ren frykt og fortvilelse.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart