Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil ikke la israelere bygge boliger på Gaza-stripen

Mange bygninger ble ødelagt på Gaza under krigen mellom Israel og Hamas i årsskiftet 2008/2009. (Foto: Christian Lilleheim)
Mange bygninger ble ødelagt på Gaza under krigen mellom Israel og Hamas i årsskiftet 2008/2009. (Foto: Christian Lilleheim)
Palestinske entreprenørers forbund sier de vil boikotte UNICEF dersom de aksepterer anbud fra israelske selskap om å gjenoppbygge boliger på Gaza-stripen.

Entreprenørforbundet fordømmer FNs organisasjon for barn og hevder de allerede har akseptert flere anbud fra israelsk side. Deres leder, Osama Kahil, sier han har mottatt klager fra en rekke palestinske entreprenører, som hevder israelske firmaer hadde bedt dem om å samarbeide under gjenoppbyggingen av Gaza.

– Vi kontaktet lederen for UNICEF og holdt et møte med henne. Vi har bestemt oss for å boikotte byrået fram til de trekker tilbake sin beslutning, forklarer han.

Palestinerne er «rasende» på israelerne, fordi «de er ansvarlige for at Gaza-stripen er ødelagt», legger han til. Nå har de bedt de palestinske myndighetene om å overbevise UNICEF om å endre kurs.

Velger lokale tilbydere først
Talskvinne for FN-organet, Catherine Weibel, sier ingen kontrakter er undertegnet med noen firmaer, heller ikke israelske. «Lederen for UNICEF» som Kahil henviser til, skal være UNICEFs spesialutsending til de okkuperte palestinske områdene, Jean Gough.

– Førsteprioritet og politikken til UNICEF-kontoret i de okkuperte palestinske områdene er å kjøpe varer og tjenester fra kvalifiserte palestinske produsenter, selgere og bedrifter. Vi kjøper kun fra andre selskaper dersom varene ikke er tilgjengelig, forklarer Gough.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart