Mange bygninger ble ødelagt på Gaza under krigen mellom Israel og Hamas i årsskiftet 2008/2009. (Foto: Christian Lilleheim)
Mange bygninger ble ødelagt på Gaza under krigen mellom Israel og Hamas i årsskiftet 2008/2009. (Foto: Christian Lilleheim)

Vil ikke la israelere bygge boliger på Gaza-stripen

Palestinske entreprenørers forbund sier de vil boikotte UNICEF dersom de aksepterer anbud fra israelske selskap om å gjenoppbygge boliger på Gaza-stripen.

Entreprenørforbundet fordømmer FNs organisasjon for barn og hevder de allerede har akseptert flere anbud fra israelsk side. Deres leder, Osama Kahil, sier han har mottatt klager fra en rekke palestinske entreprenører, som hevder israelske firmaer hadde bedt dem om å samarbeide under gjenoppbyggingen av Gaza.

– Vi kontaktet lederen for UNICEF og holdt et møte med henne. Vi har bestemt oss for å boikotte byrået fram til de trekker tilbake sin beslutning, forklarer han.

Palestinerne er «rasende» på israelerne, fordi «de er ansvarlige for at Gaza-stripen er ødelagt», legger han til. Nå har de bedt de palestinske myndighetene om å overbevise UNICEF om å endre kurs.

Velger lokale tilbydere først
Talskvinne for FN-organet, Catherine Weibel, sier ingen kontrakter er undertegnet med noen firmaer, heller ikke israelske. «Lederen for UNICEF» som Kahil henviser til, skal være UNICEFs spesialutsending til de okkuperte palestinske områdene, Jean Gough.

– Førsteprioritet og politikken til UNICEF-kontoret i de okkuperte palestinske områdene er å kjøpe varer og tjenester fra kvalifiserte palestinske produsenter, selgere og bedrifter. Vi kjøper kun fra andre selskaper dersom varene ikke er tilgjengelig, forklarer Gough.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart