Hamas-leder på Gaza-stripen, Ismail Haniyeh, sier ikke akkurat "takk skal du ha" etter at israelske leger reddet livet til svogeren hans. (Foto: Joe Catron)
Hamas-leder på Gaza-stripen, Ismail Haniyeh, sier ikke akkurat "takk skal du ha" etter at israelske leger reddet livet til svogeren hans. (Foto: Joe Catron)

Haniyehs svoger operert i Israel

På et sykehus i Petah Tikva fikk Suhila Abd el-Salam Ahmed Haniyehs ektemann behandling for alvorlige hjerteproblemer, som ikke legene på Gaza-stripen kunne hjelpe ham med.

Hendelsen inntraff for fire måneder siden. Haniyeh er søsteren til Hamas’ politiske leder på Gaza-stripen, Ismail Haniyeh. Sammen med hennes ektemann ble hun fraktet med palestinsk ambulanse til grenseovergangen Erez, hvor Magen David Adom stod klare til å frakte dem videre til det israelske sykehuset. De to ble værende på sykehuset i en uke, før helsesituasjonen var stabil nok for at han kunne fraktes tilbake til Gaza, skriver Yedioth Aharonoth.

Ismail Haniyehs to familiemedlemmer søkte israelske myndigheter om umiddelbar hjelp da helsesituasjonen på Gaza-stripen forverret seg. Det på tross av at ingen av dem anerkjenner Israel og støtter terrorvirksomheten Hamas driver for å utslette den jødiske staten fra kartet. Som «takk for hjelpen» anklaget Haniyeh mandag Israel for å stå bak terrorangrepet som drepte seksten egyptiske soldater natten i forvegen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart