Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

To Fajr 5 raketter stanset av Iron Dome over Tel Aviv

Omkring klokken 16 israelsk tid søndag 18. november ble en bil i Ofakim truffet av en rakett. Minst to personer ble skadet.
Omkring klokken 16 israelsk tid søndag 18. november ble en bil i Ofakim truffet av en rakett. Minst to personer ble skadet.
Hamas viser ingen vilje til å avslutte sine rakettangrep mot Israel. I dag er to Fajr 5 raketter stanset av Israels rakettforsvar over storbyen Tel Aviv. Store israelske bakkestyrker er oppmarsjert mot Gaza-stripen søndag kveld.

Rakettalarmen gikk i hele Tel Aviv-området søndag. Dette privatopptaket publisert på YouTube viser en rakett som blir avskåret av Iron Dome-systemet:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DVZfgIsDjiE[/youtube]

Hittil har Israel rammet 1100 mål på Gaza-stripen knyttet til Hamas, Islamsk Jihad og de andre terrororganisasjonene i området.

Søndag kveld melder IDF på Twitter at 76 raketter fra Gaza-stripen har rammet Israel i løpet av dagen. I tillegg har Iron Dome stanset 38 raketter.

 

Her følger flere oppdateringer fra søndag.

 

Relativt trygt

Det ser ut for at kombinasjonen av effektive alarmer, bra dekning av bomberom og rakettforsvar (Iron Dome, Jernkuppelen) holder israelske tap i drepte og sårede på et minimum. Men dagens situasjon, hvor befolkningen bruker en stor del av tida på å sitte i tilfluktsrom, er grei nok noen få dager, men helt uholdbar i lengden. Så selv om Israel klarer å holde sine tap på et minimum, må det bli en slutt på angrepene.

 

Israel tar over Hamas-radio

IDF har bekreftet at det av og til tar over kontrollen over sendinger på Hamas-radio i Gaza for å kunne gi meldinger til innbyggerne der. Blant annet forteller de folk om hvilke områder de må holde seg unna fordi de skal bombes.

Meldingen kom på ynetnews.com søndag 18. november kl. 13.29.

 

Israel vil stanse rakettangrepene

Minister for kultur og sport, Limor Livnat, sa søndag morgen 18. november 2012 at Israel ennå ikke er klar for å godta en våpenhvile. Så seint som søndag morgen landet Grad-raketter i Israel, og angrepene har fortsatt utover dagen. En våpenhvile er bare aktuell hvis det er fullstendig rolig [altså ingen raketter fra Gaza] og det igjen er trygt for innbyggerne i sør, sa hun til ynetnews.com.

 

Journalister skadet i Gaza

Talsperson Avital Leibovich snakket søndag om et IAF-angrep som skadet seks journalister. Målet var en antenne som Hamas brukte til å gjennomføre terror. Israel visste at det var journalister i bygningen, så det bombet bare etasjen der antennen var.

Rådet til journalister i Gaza er holde seg unna noen Hamas-stilling og andre steder knyttet til Hamas, skriver Jerusalem Post.

 

Rakett traff boligblokk i Ashdod

Tidlig søndag ettermiddag traff minst én rakett en boligblokk i havnebyen Ashdod nord for Gaza-stripen. IDFs talsmann Bjørn Hermann melder at det ble betydelige materielle skader. Tidligere på dagen traff raketter boligområder i Beersheba og Sderot.

I  løpet av dagen har 42 palestinere, inkludert 13 barn, kommet fra Gaza inn i Israel for å få medisinsk behandling. 117 semi-trailer lass med varer ble levert gjennom grenseovergangen Kerem Shalom, opplyser Hermann.

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart