Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas-raketter dreper sivile i Gaza

Skjermdump fra den britiske avisen The Telegraph lørdag 17. november 2012.
Skjermdump fra den britiske avisen The Telegraph lørdag 17. november 2012.
Mohammed Yasser Sadallah (4) ble holdt opp av den egyptiske statsministeren som eksempel på uskyldig palestinsk blod som fløt på grunn av israelsk aggresjon. Men det var en Hamas-rakett som drepte gutten og en palestinsk 20-åring 16. november.

Det israelske forsvaret (IDF) følger med på hver eneste rakett fra Hamas. Mange av rakettene er jo hjemmelagde, og virker mer og mindre. Omlag 1 av 10 raketter kommer seg ikke over til Israel, men lander i Gaza.

Israelske raketter og bomber er veldig nøye innstilt for å ramme så få sivile som mulig. Av og til skjer det feil, det skjer i alle kriger, og færre hos Israel enn hos andre land (også i den krigen Norge selv er med på).

Men det er jo rimelig å tro at så tettbygd som Gaza er, vil en del av de drepte og sårede i Gaza være drept av egne raketter. Mandag 19. november, da dette ble lagt ut, hadde nesten 100 Hamas-raketter truffet i Gaza, skriver Petra Marquardt-Bigman i jpost.com mandag 19. november 2012.

Det er for eksempel grunn til å tro at en gutt som ble drept mens den egyptiske statsministeren var på besøk i Gaza, var truffet av en Hamas-rakett. For Israel skjøt ikke noen raketter da. CNN utpekte gutten til et «symbol på sivile tap». Han ble altså drept av en Hamas-rakett.

– Det er absolutt ikke første gang at en slik feil skjer, sier Hamdisha Kura, nestleder ved Palestinian Centre for Human Rights til The Telegraph. Hans organisasjon tror gutten som ble holdt opp av den egyptiske statsministeren ble drept av en rakett fra palestinsks side.

Lignende episoder er rapportert flere ganger, for eksempel i 2008 og i 2005.

Hamas utnytter sivile tap på egen side for å skape internasjonal fordømmelse av Israel, påpeker jusprofessor Alan M. Dershowitz i en artikkel 19. november.

Dette YouTube-klippet viser en rekke internasjonale journalister som rapporterer fra Gaza-stripen at raketter blir avfyrt mot Israel fra tettbebygde områder. Slik setter Hamas og Islamsk Jihad sin egen sivilbefolkning i fare for å bli rammet av israelske aksjoner mot rakettbatteriene  og rakettlagrene.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q9uwyqn8urA[/youtube]

Hamas gjentar sin gamle taktikk med å plassere sivile i ildlinjen, og de er [derfor] ansvarlige for at deres liv går tapt, sier den britiske obersten Richard Kemp, som tidligere var øverstkommanderende for britiske styrker i Afghanistan.

 

Terrorister er sivilkledde

– IDF gjør sitt ytterste for å unngå skader på personer som ikke er involvert i krigshandlingene, mens vi samtidig fortsetter med operasjonens mål – nemlig å beskytte Israels sivilbefolkning ved å ødelegge rakett-utskytningssteder, rakettlagre og kommandosentre til Hamas, skriver kaptein Bjørn Hermann, talsmann for IDF, i en pressemelding mandag ettermiddag.

– I de fleste tilfeller er terrororganisasjonene i Gaza sivilkledd når de avfyrer raketter fra tett befolkede områder mot israelske sivile mål. Israel kan ikke tolerere 10 år til med vedvarende rakettangrep mot sin sivilbefolkning. Gazas borgere er ikke Israels fiender og er derfor ikke et mål for IDF. IDF holder Hamas og de andre terrororganisasjonene ansvarlige for bruk av sin sivilbefolkning som menneskelige skjold, legger Hermann til.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart