Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: WEF)
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: WEF)

Netanyahu beklaget til Erdogan

Benjamin Netanyahu beklaget fredag at ni tyrkiske provokatører ble drept under bordingen av Mavi Marmara-båten for tre år siden. Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan krever full kompensasjon til de pårørende og en lemping av blokaden av Gaza-stripen for å normalisere forholdet.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det var fredag sist uke, mens USAs president Barack Obama fortsatt var på besøk i Israel, at statsminister Benjamin Netanyahu ringte til sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan. Netanyahu beklaget for drapet på de ni tyrkerne som mistet livet i mai 2010, da Mavi Marmara og andre skip prøvde å bryte sjøblokaden av Gaza-stripen.

Etter å ha mottatt beklagelsen fra Netanyahu, publiserte statsministerens kontor i Ankara en pressemelding, der det ifølge Ha’aretz står at Tyrkia verdsetter sitt «vennskap» med Israel. Men søndag var Erdogan ute og klargjorde at normaliseringsprosessen med Israel kan ta tid. Dessuten vil tyrkerne forsikre seg om at Israel holder det Netanyahu nå skal ha lovet: Kompensasjon til de pårørende etter Mavi Marmara og oppheve restriksjoner på varer til Gaza-stripen.

– Vi har sagt: En unnskyldning må komme, kompensasjon må bli utbetalt og blokaden mot palestinerne må fjernes. Det vil ikke komme noen normalisering uten disse faktorene. Normalisering vil skje det øyeblikk dette blir satt i verk. Men blir det ikke satt i verk, da må jeg beklage, sier Erdogan.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart