Våpen funnet ombord i Mavi Marmara i mai 2010 som ble brukt mot israelske soldater, da skipet var på vei mot Gaza-stripen. (Foto: GPO)
Våpen funnet ombord i Mavi Marmara i mai 2010 som ble brukt mot israelske soldater, da skipet var på vei mot Gaza-stripen. (Foto: GPO)

Forhandlingene mellom Israel og Tyrkia utsatt

Etterlatte og overlevende etter bordingen av Mavi Marmara nekter å droppe søksmålet mot israelske soldater.

Forhandlingene som skulle funnet sted denne uken mellom delegasjoner fra Tyrkia og Israel for å normalisere forholdet mellom landene, har blitt utsatt til 22. april. Årsaken er at de etterlatte tyrkiske familiene etter Mavi Marmara-hendelsen i 2010 nekter å droppe sitt søksmål mot soldatene som deltok i aksjonen.

De aksepterer dermed ikke at Israel betaler erstatning på soldatenes vegne, på tross av at Jerusalem allerede har etterfulgt kravet om å beklage hendelsen, rapporterer Yedioth Aharonoth.

– Vi vil fortsette saken mot israelske soldater og offiserer og går ikke med på å trekke tilbake søksmålet, selv om vi mottar kompensasjon, sa Mavi Marmara-overlevende Musa Kugas mandag.

I tillegg til kompensasjon og beklagelse har myndighetene i Ankara krevd en total fjerning av blokaden av Gaza-stripen. De krever nå at den israelske regjeringen legger fram en tidsplan for hvordan de har tenkt å etterkomme dette.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart