Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu: – Israel må sikre seg mot trusselen fra radikal islam

Statsminister Benjamin Netanyahu i en felles pressekonferanse med USAs forsvarsminister Chuck Hagel i Jerusalem i mai 2014. (Foto: Erin A. Kirk-Cuomo)
Statsminister Benjamin Netanyahu i en felles pressekonferanse med USAs forsvarsminister Chuck Hagel i Jerusalem i mai 2014. (Foto: Erin A. Kirk-Cuomo)
- Internasjonalt press kan ikke få Israel til å dempe det militære presset mot en terrororganisasjon som går inn for at Israels skal ødelegges, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Fredag 11. juli 2014 svarte statsminister Benjamin Netanyahu på spørsmål fra israelske medier i en pressekonferanse for første gang på lang tid. Han sa at situasjonen i Gaza viser at Israel ikke kan trekke seg ut fra Vestbredden uten videre, men må beholde kontrollen over enkelte områder av sikkerhetsgrunner. Israel vil ikke tillate at noe lignende som skjer i Gaza – tusener av raketter og tusener av tunneler – skal gjenta seg på Vestbredden.

Det er 1200 tunneler på den 14 kilometer lange grensen mellom Egypt og Gaza, men nå har Egypt stengt de fleste av dem.

Midtøsten er i ferd med å bli overtatt av radikalt islam, en rekke arabiske stater bryter sammen og islamistene banker på døra både i nord og sør. Israel må beholde sikkerhetskontrollen fra Jordan-elva og vestover, sa Netanyahu.

Israel vil fortsette med militære midler mot Hamas til det igjen er blitt rolig i Sør-Israel. Ikke noe internasjonalt press vil forhindre Israel i å handle med all sin styrke mot en terrororganisasjon som går inn for at Israel skal ødelegges.

Netanyahu sa at blant verdens ledere er det betydelig forståelse for Israels situasjon. At Israel har gått fram såpass langsomt, har bedret den internasjonale atmosfæren for Israel. Alle han hadde snakket med på telefon, forstod at Israel må gjøre noe. Netanyahu spurte dem om de ville godtatt rakettregn på sine byer (London, Washington, Paris, Moskva osv.)? Selvsagt ikke.

Netanyahu advarte også Hizbollah i Libanon mot å forsøke å utnytte sitasjonen. Israel vil reagere kraftig hvis Hizbollah sender raketter mot Israel.

Utenriksminister Avigdor Lieberman, som har avsluttet sin tidligere nære allianse med Netanyahu, har tatt til orde for å «gå hele veien» og «utslette Hamas-regimet i Gaza». Han vil ikke gjenopprette jødiske bosetninger der, men fjerne trusselen fra Hamas mot israelske byer. Det betyr å okkupere hele Gaza og holde på det til man har fått fjernet de farlige våpnene der. [Med den nye regjeringen på plass i Egypt kan man håpe at det ikke blir så lett for dem som styrer på Gaza å ruste opp igjen.]

Lederen av Fatah på Vestbredden, Mahmoud Abbas, er blitt intervjuet av en TV-stasjon i Libanon, Al-Mayadeen TV. Stasjonen er tiknyttet Hizbollah Abbas sa blant annet at Hamas stiller «unødvendige» betingelser for en våpenhvile.

Kilde: En artikkel av Herb Keinon og Khaled Abu Toameh på jpost.com (Jerusalem Post) 13. juli 2014. Netanyahus uttalelser er også gjengitt av David Horovitz, sjefredaktør i Times of Israel.

Se Benjamin Netanyahu i intervju med amerikanske tv-stasjoner søndag 13. juli 2014.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart