Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– IDF anstrenger seg mer enn noe annet lands hær for å unngå at sivile blir drept

Obers Richard Kemp mener Israel går svært langt for å beskytte sivile i Gaza. (Foto: Wikimedia Commons)
Obers Richard Kemp mener Israel går svært langt for å beskytte sivile i Gaza. (Foto: Wikimedia Commons)
Det er den tidligere øverstkommanderende for de britiske styrkene i Afghanistan, oberst Richard Kemp, som uttaler dette i et intervju med en av Israels største og mest leste nettbaserte aviser.

Den pensjonerte obersten Richard Kemp, som er hedret med Den britiske imperieordenen for sin innsats i Afghanistan, har snakket med Ynetnews.com om Israels militære og moralske overlegenhet i forhold til Hamas. Han uttaler at Israel etter hans mening burde ramme Gaza “hardere og raskere”.

– De israelske militære styrkene anstrenger seg mye mer enn enhver annen hær for å hindre tap av sivile liv. Samtidig burde IDF gjennomføre sine operasjoner i Gaza i et mye høyere tempo og kanskje være mer aggressive, sier han.

– Jeg anerkjenner det enorme presset på Israel fra verdenssamfunnet om å forårsake færrest mulig sivile dødsfall, fortsetter han, men konkluderer:

– På bakgrunn av det jeg har sett, er jeg overbevist om at alt det som IDF gjør for å beskytte uskyldige sivile, og hindre at de blir drept, omfatter mange flere tiltak enn en hvilken som helst annen hær – også den engelske og amerikanske.

I kjølvannet av «Operation Pillar of Defense» i Gaza i 2012 rykket Kemp ut med et markant forsvar for Israel. Nå har han kommet til Israel for å danne seg “et så nøyaktig bilde som mulig av konflikten som pågår”.

– Da kan jeg gjøre meg opp min egen vurdering av hva som har skjedd, og bidra til de internasjonale kommentarene om hva som skjer i Israel, sier han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart