Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Journalisten Ben-Dror-Yemini spør hvorfor det bare er Israel som anklages for barnedrap i krig, når Storbritannia og Nato har hatt langt høyere dødstall.
Journalisten Ben-Dror-Yemini spør hvorfor det bare er Israel som anklages for barnedrap i krig, når Storbritannia og Nato har hatt langt høyere dødstall.

Om barnemordere og «uproporsjonale» dødstall

Er Israel virkelig ”et samfunn som myrder barn"?

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israel er stadig anklaget for «uproporsjonale» dødstall, altså at mange flere palestinere enn israelere er drept og såret.

Den britiske avisen The Independent kalte, i forbindelse med den siste Gaza-krigen, Israel for «et samfunn som myrder barn» (a child murdering community).

Vår kilde angir ikke nøyaktig når artikkelen i The Independent ble skrevet. Men det var på et tidspunkt da omtrent 1800 palestinere var drept. Tallene bygger på kilder som opererer under kontroll av Hamas. De påstod at 24 % var «barn» under 18 år. Beregninger som ble offentliggjort i New York Times, fortalte at 16 % var barn under 15 år.

Dette gjør altså Israel til et samfunn «som myrder barn».

 

Hva så med Storbritannia?

Britiske styrker var med på invasjonen i Irak i 2003. Det britiske medisinske tidsskriftet «The Lancet» har kommet med en beregning av antall drepte i den krigen. Der kom man fram til at denne krigen i 2003 kostet 100.000 mennesker livet. 46 % av dem, altså 46.000, var barn under 15 år. Barn under 15 år utgjorde altså 46 % der britene var med, 16 % der Israel var krigførende. Og dette til tross for at irakere ikke bevisst plasserte barn der hvor det skulle bombes slik Hamas har gjort. Men bare Israel kalles «et samfunn som myrder barn».

 

Krigen mot serberne i 1999

I 1999 gikk Nato, inkludert Norge, til krig mot serbere i forbindelse med Kosovo-konflikten. Krigen ble utelukkende ført fra lufta. Ifølge en amerikansk general ble omtrent 500 serbiske soldater og ca. 1500 sivile drept. Serberne hevder at mer enn 5.000 serbere ble drept. Det var ingen masseprotester i Europa. Men Amnesty International beskyldte Nato for krigsforbrytelser. [Ingen er tiltalt og straffet for det.] – Nato-styrkene hadde ingen, null, drepte og sårede. Så mye for proporsjonalitet.

 

Kilder: To artikler av Ben-Dror Yemini på ynetnews.com (Yedioth Aharonot), 22. august og 18. juli 2014.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart