Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Egypt innfører livstidsstraff for Gaza-smuglere

Smuglertunell fra Egypt Til Gaza. (Illustrasjonsfoto: Marius Arnesen / Flickr.com / CC)
Smuglertunell fra Egypt Til Gaza. (Illustrasjonsfoto: Marius Arnesen / Flickr.com / CC)
I kampen mot tunellene i Sinai utvider Egypt strafferammen for smugling.

De som blir tatt for å delta i utgraving og bruk av tunneler fra den egyptiske Sinai-halvøya til Hamas-kontrollerte Gaza, risikerer nå fengsel med livstidsdom. Det opplyste det egyptiske nyhetsbyrået MENA søndag, ifølge Times of Israel.

Lovendringen er enda et skritt i egyptiske myndigheters kamp mot de illegale tunnelene til Gaza, som brukes til smugling av blant annet våpen og annet utstyr til terroraktivitet. Endringen innebærer i tillegg at egyptiske myndigheter får rett til å beslaglegge bygninger som skjuler innganger til tunneler, og alt utstyr som har vært brukt i utgravingen. Alle som har hatt kjennskap til slike tunneler og som ikke har anmeldt dem, skal kunne idømmes livstidsstraff på samme måte som de som har bygget og brukt tunnelene.

Egypt har de siste månedene destruert en mengde smuglertunneler som førte til Gaza, og det arbeides med å fjerne boligene som ligger tettest opp til Gaza-grensen i byen Rafah for å anlegge en bred folketom sikkerhetssone foran grensegjerdet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart