Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Lokallag i Arbeiderpartiet i båt med radikale islamister

Morten Aspeli er ordfører i Hamar for Arbeiderpartiet. Hamar Arbeiderparti støtter Ship to Gaza, som er i båt med radikale islamister. (Foto: Facebook)
Morten Aspeli er ordfører i Hamar for Arbeiderpartiet. Hamar Arbeiderparti støtter Ship to Gaza, som er i båt med radikale islamister. (Foto: Facebook)
SV, Rødt og et lokallag i Arbeiderpartiet vil nok en gang hjelpe islamister.

Ship to Gaza Norge er full partner i den nye Gaza-flåten («Freedom Flotilla III«) som nå samles i Middelhavet før et nytt forsøk på å bryte Israels lovlige sjøblokade av Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Audun Lysbakken, partileder i SV, har flere ganger advart mot radikal islamisme. Hvorfor er da SV fortsatt i kompaniskap med radikale islamister gjennom Ship to Gaza? (Foto: FOKUS_kvinner, flickr)
Audun Lysbakken, partileder i SV, har flere ganger advart mot radikal islamisme. Hvorfor er da SV fortsatt i kompaniskap med radikale islamister gjennom Ship to Gaza? (Foto: FOKUS_kvinner, flickr)

Blant norske organisasjoner som støtter Ship to Gaza Norge er stortingspartiet SV, Rødt og Hamar Arbeiderparti. I tillegg er det flere fagorganisasjoner som støtter på nasjonalt nivå: Fellesorganisasjonen, Norsk Jernbaneforbund, Industri Energi, Elektroarbeidernes fagforening, Heismontørenes fagforening. Flere lokallag av LO står også på listen: Stavanger, Bergen, Hedmark, Asker og Bærum.

Ship to Gaza Norge er medlem av Freedom Flotilla Coalition, hvor den tyrkiske islamistorganisasjonen IHH (Humanitarian Relief Foundation) er en hovedpartner.

IHH ledes av Bülent Yildrim. For ham handler ikke Gaza-flåtene bare om å oppheve sjøblokaden av Gaza, slik at Hamas-regimet fritt kan importere terrorvåpen til bruk mot sivile israelere. Yildrim har større mål.

– Vi vil ikke trekke oss tilbake før “vi fullfører vår reise til Al-Aqsa [moskeen]“, sa Yildrim i en tale 7. april 2011. For å få fram det politiske målet om ødeleggelse av Israel enda tydeligere, erklærte Yildrim: “Vi har bare et problem, viruset som blir kalt zionisme.»

Vet de norske partiene og organisasjonene hvem de er i båt med?

Vet de at IHH er blitt etterforsket i Tyrkia for pengeoverføringer til al-Qaida?

Vet de at IHH blir anklaget for å levere våpen til islamister som kjemper i borgerkrigen i Syria?

Vet de at IHH står på terrorlisten til Tyskland og Nederland? Vet de at 87 medlemmer av den amerikanske Kongressen har bedt USA sette IHH på sin terrorliste?

 

Israelsk Knesset-medlem ombord

Såvidt MIFF kjenner til, er det kun én norsk statsborger som er ombord i skipene som nå er i ferd med å samle seg i den østre del av Middelhavet. Professor Gerd von der Lippe er ombord i det svenske skipet Marianne.  Her skal hun få selskap med det arabiske Knesset-medlemmet Basel Ghattas.

– Det er ikke noen grunn til å stanse oss fra å nå Gaza slik at vi kan levere den hjelpen vi har med, skriver Ghattas i et brev til statsminister Benjamin Netanyahu.

 

Lovlig sjøblokade

Den arabiske politikeren ser ut til å glemme at Palmer-rapporten til FN konkluderte med at sjøblokaden av Gaza er lovlig. Israel står overfor “en virkelig trussel mot dets sikkerhet fra militante grupper på Gaza. Sjøblokaden ble innført som et legitimt sikkerhetstiltak for å forhindre våpen fra å komme inn på Gaza via sjøen. Og implementeringen av den svarte til kravene i internasjonal lov,” het det i rapporten.

Nær historie har vist at Hamas vender sine våpen både mot sine egne og mot jødene i Israel. Å heve den lovlige sjøblokaden av Gaza vil sette både israelske og palestinske liv i fare, skrev MIFF i 2012.

 

Netanyahus kommentar

Statsminister Benjamin Netanyahu kommenterte den nye Gaza-flåten offentlig for første gang 22. juni.

– De sender flåter til Gaza, men de sender ikke flåter til Syria. Det er fantastisk, en slik hån mot det som er rett, slik forakt for sannheten, ja voldtekt av sannheten, sa Netanyahu i en tale til Jewish Agency.

Israelsk utenriksdepartement sier de forsøker, med hjelp av diplomatiske kontaoter, å hindre flåten i å nå israelsk farvann, skriver Israel Hayom.

– Et israelsk arabisk Knesset-medlem som slår seg sammen med dem som fører krig mot Israel, viser at han arbeider i fiendens tjeneste under beskyttelse av parlamentarisk immunitet, sier viseutenriksminister Tzipi Hotovely.
Relaterte artikler

I 2011 skrev Arne Ørum, som har drevet solidaritetsarbeid for palestinerne i en mannsalder, en kronikk i VG hvor han påpekte hvordan Gaza-flåtenes agenda styres av radikale islamister. Les kronikken gjengitt på Verdidebatt.no.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart