Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Fisk og reker skal stanse våpensmugling

I stedet for våpensmugling under bakken, vil Egypt la grensen mot Gaza bli opprettsanlegg for mult (bildet) og reker. (Illustrasjonsfoto: Gihan Jayaweera, flickr)
I stedet for våpensmugling under bakken, vil Egypt la grensen mot Gaza bli opprettsanlegg for mult (bildet) og reker. (Illustrasjonsfoto: Gihan Jayaweera, flickr)
Egypt med nytt unikt tiltak mot terror.

Militære bulldosere har startet nytt arbeid på grensen mellom Egypt og Gaza. Målet er å grave ut 18 fiskedammer langs den 14 kilometer lange grensen. Det er ukjent om noen andre militærstyrker opererer oppdrettsanlegg for fisk og reker, men det skal Egypts hær nå i gang med mot grensen mot Gaza.

Hensikten med prosjektet er, ifølge nyhetsbyrået AP, å hindre tunnelgraving mellom Gaza og Egypt. Tunnelene blir brukt både til å smugle sivile varer, men også til å smugle våpen og til ukontrollerte bevegelser av jihadister som Egypt ser som en trussel mot egen sikkerhet.

Etter at 31 egyptiske soldater ble drept i et terrorangrep i november, har Egypt ødelagt hundrevis av bygninger i grenseområdet og laget en buffersone for å hindre smuglingsaktiviteten i området. Det blir anslått at antallet operative tunneler er redusert fra flere hundre til 20 tunneler.

– Nå forsøker Egypt å stanse tunnelene for godt, skriver AP. Gravearbeidet på fiskedammene har allerede fått prisen på smuglervarer i Gaza til å øke.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart