Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

I stedet for våpensmugling under bakken, vil Egypt la grensen mot Gaza bli opprettsanlegg for mult (bildet) og reker. (Illustrasjonsfoto: Gihan Jayaweera, flickr)
I stedet for våpensmugling under bakken, vil Egypt la grensen mot Gaza bli opprettsanlegg for mult (bildet) og reker. (Illustrasjonsfoto: Gihan Jayaweera, flickr)

Fisk og reker skal stanse våpensmugling

Egypt med nytt unikt tiltak mot terror.

Militære bulldosere har startet nytt arbeid på grensen mellom Egypt og Gaza. Målet er å grave ut 18 fiskedammer langs den 14 kilometer lange grensen. Det er ukjent om noen andre militærstyrker opererer oppdrettsanlegg for fisk og reker, men det skal Egypts hær nå i gang med mot grensen mot Gaza.

Hensikten med prosjektet er, ifølge nyhetsbyrået AP, å hindre tunnelgraving mellom Gaza og Egypt. Tunnelene blir brukt både til å smugle sivile varer, men også til å smugle våpen og til ukontrollerte bevegelser av jihadister som Egypt ser som en trussel mot egen sikkerhet.

Etter at 31 egyptiske soldater ble drept i et terrorangrep i november, har Egypt ødelagt hundrevis av bygninger i grenseområdet og laget en buffersone for å hindre smuglingsaktiviteten i området. Det blir anslått at antallet operative tunneler er redusert fra flere hundre til 20 tunneler.

– Nå forsøker Egypt å stanse tunnelene for godt, skriver AP. Gravearbeidet på fiskedammene har allerede fått prisen på smuglervarer i Gaza til å øke.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart