Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Tok seg ulovlig inn i Israel

Fire palestinske menn fra Gaza ble arrestert i Sør-Israel tirsdag morgen, etter at de tok seg ulovlig over grensen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israelske soldater pågrep mennene i Eshkol-regionen, bare noen minutter etter at de hadde brutt seg gjennom grensen fra Gaza. De fire mennene var i besittelse av tenger som de hadde brukt til å klippe i stykker grensegjerdet, ifølge hebraiske medierapporter som er gjengitt av Times of Israel.

Grensegjerdet som skiller Israel fra Gaza, inneholder en mengde sensorer og kameraer som styrker Israels overvåking av grensen. Normalt er det nok soldater på patrulje i området til at infiltratører fra Gaza blir pågrepet i løpet av få timer.

For en uke siden klarte likevel en palestinsk mann å komme seg over grensen og oppholde seg i Israel i nesten ett døgn før han ble tatt av sikkerhetsstyrkene. Han ble observert på overvåkingskameraer av soldater da han tok seg over grensen tirsdag 9. august. Dagen etter ble han pågrepet på israelsk territorium en mil fra grensen.

Tidligere i sommer ble det kjent at Israel planlegger å styrke sikkerheten ved Gaza-grensen ved å bygge ny barriere av betong – både over og under bakken. I begynnelsen av august utlyste myndighetene i Israel en lukket anbudsrunde blant aktuelle israelske selskaper som kan være i stand til å ta ansvar for byggeprosjektet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart