Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Tok seg ulovlig inn i Israel

Fire palestinske menn fra Gaza ble arrestert i Sør-Israel tirsdag morgen, etter at de tok seg ulovlig over grensen.

Israelske soldater pågrep mennene i Eshkol-regionen, bare noen minutter etter at de hadde brutt seg gjennom grensen fra Gaza. De fire mennene var i besittelse av tenger som de hadde brukt til å klippe i stykker grensegjerdet, ifølge hebraiske medierapporter som er gjengitt av Times of Israel.

Grensegjerdet som skiller Israel fra Gaza, inneholder en mengde sensorer og kameraer som styrker Israels overvåking av grensen. Normalt er det nok soldater på patrulje i området til at infiltratører fra Gaza blir pågrepet i løpet av få timer.

For en uke siden klarte likevel en palestinsk mann å komme seg over grensen og oppholde seg i Israel i nesten ett døgn før han ble tatt av sikkerhetsstyrkene. Han ble observert på overvåkingskameraer av soldater da han tok seg over grensen tirsdag 9. august. Dagen etter ble han pågrepet på israelsk territorium en mil fra grensen.

Tidligere i sommer ble det kjent at Israel planlegger å styrke sikkerheten ved Gaza-grensen ved å bygge ny barriere av betong – både over og under bakken. I begynnelsen av august utlyste myndighetene i Israel en lukket anbudsrunde blant aktuelle israelske selskaper som kan være i stand til å ta ansvar for byggeprosjektet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart