Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

94 prosent av palestinerne mener Allah er med dem

Hele 94% av palestinerne mener det palestinske folket har Gud med seg. (Foto: Joe Catron)
Hele 94% av palestinerne mener det palestinske folket har Allah med seg. (Foto: Joe Catron)
Spørreundersøkelse viser også at et flertall av palestinerne er imot tostatsløsningen med Israel.

En fersk spørreundersøkelse viser at hver tredje palestiner tror okkupasjonen vil vare i minst 50 år til, at 64% mener president Mahmoud Abbas må trekke seg, at 51% er motstandere av en tostatsløsning og at 37% mener væpnet motstand er den mest effektive måten å få sin egen uavhengige stat på. I tillegg tror hele 94% av palestinerne at Allah er med dem, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Undersøkelsen ble gjennomført i forrige uke på Gazastripen og på Vestbredden av Palestinian Center for Policy and Survey Research, og resultatet ble presentert tirsdag. 32% av palestinerne tror at okkupasjonen vil vare i minst 50 år til, mens 29% tror den vil vare i 5 til 10 år eller mer. Bare 24% av de spurte tror den snart tar slutt.

Noe av det mest oppsiktsvekkende i undersøkelsen er at hele 94% av de spurte mener Allah er på det palestinske folks side. Et så høyt tall kan indikere en økning i religiøsitet blant den palestinske befolkningen.

Undersøkelsen viser også at president Mahmoud Abbas opplever stadig mindre støtte i sin egen befolkning. Mange opplever han som en svak leder og mener han burde trekke seg fra sin posisjon. De siste dagene har det vært flere demonstrasjoner hvor demonstrantene har krevd Abbas´ avgang.

To tredeler av de spurte i undersøkelsen mener han burde trekke seg, mens bare 31% mener han burde fortsette i jobben. De fleste palestinere som mener Abbas bør trekke seg, er beboere på Gazastripen. Det tyder på en skuffelse over Abbas´ manglende engasjement for beboerne på Gazastripen. Ved et presidentvalg i dag ville det vært dødt løp mellom Abbas og Hamas-leder Ismail Haniyeh.

Støtten til tostatsløsningen er mindre hos palestinerne enn den er hos israelerne. Mens et flertall av israelerne støtter tostatsløsningen sier 51% av palestinerne at de er motstandere av denne løsningen. Likevel har støtten økt litt siden forrige spørreundersøkelse. 47% sier nå at de støtter tostatsløsningen, mot 44% tidligere.

Spørreundersøkelsen viser også at palestinerne er relativt splittet i synet på hvordan de skal få sin egen stat. 34% av de spurte mener forhandlinger er den mest effektive løsningen, mens 37% mener væpnet kamp er svaret.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart