Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

Nødhjelp gikk rett i lomma til Hamas

- Hamas finansierer terroren sin med nødhjelpen til innbyggerne på Gaza, sier generalmajor.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet annonserte tirsdag at de har pågrepet 39 år gamle Muhammad Murtaja, leder for Turkish Cooperation and Development Agency (TİKA) sitt arbeid på Gazastripen. Arrestasjonen skal ha skjedd i februar, men pågripelsen har blitt holdt hemmelig frem til nå. Murtaja er mistenkt for å samarbeide med og finansiere terrororganisasjonen Hamas.

Etterforskningen av Murtaja skal ha avslørt at 39-åringen har kanalisert til Hamas penger som i utgangspunktet var øremerket nødhjelp til palestinerne på Gazastripen. Han skal også ha vært involvert i produksjon av våpen og skal ifølge sikkerhetstjenesten ha oppbevart pistoler og håndgranater i hjemmet sitt i Gaza.

– Den egosentriske terrororganisasjonen Hamas stjeler penger som er ment å gå til de trengende i Gaza fra internasjonale organisasjoner. Hamas finansierer terroren sin med nødhjelpen til innbyggerne på Gazastripen, sier IDFs generalmajor Yoav Mordechai, som leder det israelske administrasjonsorganet for offentlig samarbeid med palestinerne på Vestbredden og i Gaza (COGAT), ifølge Jerusalem Post.

Muhammad Murtaja flyttet penger som var ment å gå til nødhjelp over til terrororganisasjonen Hamas. (Foto: COGAT)
Muhammad Murtaja flyttet penger som var ment å gå til nødhjelp over til Hamas. (Foto: COGAT)

Under Gaza-krigen i 2014 skal Murtaja ha flyttet millioner av kroner ment å gå til mat og annen nødhjelp over til medlemmer av Hamas´ militære fløy. Etterforskningen har også avslørt at det tyrkiske IHH Humanitarian Relief Foundation skal ha bidratt til å kanalisere nødhjelp til Hamas´ terrorkamp mot Israel. IHH regnes av Israel som en terrororganisasjon og sto bak Mavi Marmara-flåten, hvor ni mennesker døde.

Sikkerhetstjenesten sier etterforskningen av Murtaja også avdekket en rekke andre viktige opplysninger. Blant annet skal etterforskningen ha gitt informasjon om Hamas sine terrortunneler, hvordan de bygges, planer for angrep og våpenproduksjon.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart