Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hellfire-raketten som gjorde slutt på Gaza-krigen

Apache-helikopter under et flystevne i Storbritannia i 2014. (Illustrasjonsfoto: Neil Bryden RAF, flickr)
Apache-helikopter under et flystevne i Storbritannia i 2014. (Illustrasjonsfoto: Neil Bryden RAF, flickr)
Da fire kofferter gikk opp i flammer, var slaget tapt for Hamas.

I en ny bok blir det avslørt hvordan Israel de siste mange årene har kjempet juridisk og militært for å ødelegge de økonomiske musklene til terrororganisasjoner. Harpoon: Inside the Covert War Against Terrorism’s Money Masters, av Nitsana Darshan-Leitner og Samuel Katz, forteller blant annet historien om det som sannsynligvis var en sterkt medvirkende faktor til at Hamas avsluttet sin krigføring mot Israel sommeren 2014.

Etter mange uker med krig var de økonomiske reservene til Hamas nær ved å gå tom. Det gikk stadig lengre tid mellom hver gang Hamas-terroristene fikk utbetalt lønn og presset fra deres familier vokste. Hamas-lederne fryktet opprør og ba om nødsending av dollar i kontanter.

23. august 2014 oppdaget israelsk etterretning at en mann i 20-årene var på vei gjennom Sinai med 13 millioner dollar (omkring hundre millioner kroner i dagens kurs) pakket i fire store kofferter. Vel framme i grensebyen Rafah sendte han en SMS med et kodeord til sine kontakter i Gaza og ødela telefonen like etter at meldingen var sendt, skriver forfatteren.

På palestinsk side satt Mohammed el-Ghoul og ventet i bilen sin. Han skal ha vært ansvarlig for utbetalinger av lønninger i Hamas, og stod i god kontakt med Irans revolusjonsgarde, Qatar og andre økonomiske bidragsytere til Hamas.

Feiringen av en vellykket pengeoverføring ble forstyrret av et israelsk Apache-helikopter, som avfyrte en Hellfire-rakett mot Ghouls bil.

«Bilen forsvant i en ildkule og en sky av svart røyk. Himmelen ble grønn da en storm av hundredollarsedler regnet ned over gatene i Gaza. Lønningene som gikk opp i flammer var et betydelig tilbakeslag for Hamas. Uten kontantene kunne de ikke fortsette krigen. Hamas ba om våpenhvile,» heter det i boken. Gaza-krigen endte 48 timer senere, skriver Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart