Israel har opprettet et laboratorium ved grenseovergangen til Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Randy Montoya/Flickr)
Israel har opprettet et laboratorium ved grenseovergangen til Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Randy Montoya/Flickr)

Nytt våpen i kampen mot terroristene

Takket være ny teknologi slipper mindre sprengstoff inn til islamistene på Gazastripen.

Et forsøk på å smugle inn til Gazastripen tonnevis med utstyr til å lage eksplosiver er blitt avslørt av israelske grensemyndigheter. Smuglingen ble stanset takket være et nytt og avansert kjemisk laboratorium som nylig ble opprettet ved grenseovergangen Kerem Shalom, skriver Jerusalem Post.

Det nye laboratoriet er et fellesprosjekt mellom israelske grensemyndigheter, den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet og det israelske politiet.

Ved hjelp av avansert teknologi kan eksperter identifisere gasser, væsker, pulver, metaller og andre stoffer før de slipper inn på Gazastripen. Dermed kan man forhindre at farlige varer havner i hendene på Gazas terrorgrupper.

En av de kjemiske testene avslørte nylig at det man trodde var motorolje til bil i realiteten var noe helt annet. Faktisk var et svært farlig stoff som ville hjulpet terrorgruppene med å produsere store mengder eksplosivt materiale.

Brigadegeneral Kamil Abu Rukun i de israelske grensemyndighetene mener det nye laboratoriet blir viktig i arbeidet for å bevare Israels sikkerhet.

– Dette styrker vår daglige kamp mot smugling til Gazastripen. Med dette kan vi identifisere alle forbudte stoffer som kan hjelpe terrorgruppene.

I oktober stanset kontrollørene ved den samme grenseovergangen et forsøk på å smugle tusenvis av militærstøvler til Hamas. Støvlene var gjemt inne i emoji-tøfler. Noen uker senere ble også et forsøk på smugle tusenvis av militærhansker stanset.

I 2016 ble 1266 smuglerforsøk avverget ved Kerem Shalom-grensen.

Inne i slike uskyldige emoji-tøfler skal Hamas ha forsøkt å smugle militærutstyr. (Foto: Skjermdump YouTube)
Inne i slike uskyldige emoji-tøfler forsøkte Hamas å smugle militærutstyr i oktober. (Foto: Skjermdump YouTube)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart