Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)
Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. Blusser det opp til en ny krig nå? (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)

Urolig natt langs Gazastripen

IDF angrep mål på Gazastripen etter at flere raketter traff Israel.

Israel utførte natt til mandag flere angrep mot Hamas-mål på Gazastripen, ifølge det israelske forsvaret. Angrepene kom etter en rekke rakettangrep mot Israel fra den palestinske enklaven, skriver avisen Times of Israel.

Forsvaret sier i en uttalelse at israelske jagerfly angrep en treningsleir nord på Gazastripen. Seks separate anlegg som tilhører terrororganisasjonen ble ødelagt, inkludert bygninger og det forsvaret kaller «terrorinfrastruktur».

– Det israelske forsvaret vil ikke tillate angrep eller forsøk på angrep på våre innbyggere, sier en talsperson for det israelske forsvaret i en uttalelse.

Tre raketter ble søndag kveld avfyrt fra Gazastripen mot Israel. To av dem landet i Hof Ashkelon-regionen i Sør-Israel, mens den tredje aldri nådde Israel og landet inne på territoriet som Hamas har kontroll over.

Politiet sier en av rakettene landet inne på et israelsk bofellesskap og gjorde skader på utsiden av et hus. Den andre raketten landet i et åpent område.

Det er ikke kjent hvorfor rakettene ikke ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Det er ikke kjent hvilken palestinsk gruppe som avfyrte rakettene.

De to siste ukene har rakettalarmen gått gjentatte ganger i Sør-Israel. Ikke siden Gaza-krigen i 2014 er det avfyrt så mange raketter mot Israel.

Flere av rakettene har landet inne på israelsk territorium. Ingen er blitt fysisk skadet, men flere er behandlet for sjokkskader. Noen av rakettene som er avfyrt fra Gazastripen har også landet inne på den palestinske enklaven. En av rakettene traff en palestinsk skole og skadet et klasserom.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart