Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Urolig natt langs Gazastripen

Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)
Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. Blusser det opp til en ny krig nå? (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)
IDF angrep mål på Gazastripen etter at flere raketter traff Israel.

Israel utførte natt til mandag flere angrep mot Hamas-mål på Gazastripen, ifølge det israelske forsvaret. Angrepene kom etter en rekke rakettangrep mot Israel fra den palestinske enklaven, skriver avisen Times of Israel.

Forsvaret sier i en uttalelse at israelske jagerfly angrep en treningsleir nord på Gazastripen. Seks separate anlegg som tilhører terrororganisasjonen ble ødelagt, inkludert bygninger og det forsvaret kaller «terrorinfrastruktur».

– Det israelske forsvaret vil ikke tillate angrep eller forsøk på angrep på våre innbyggere, sier en talsperson for det israelske forsvaret i en uttalelse.

Tre raketter ble søndag kveld avfyrt fra Gazastripen mot Israel. To av dem landet i Hof Ashkelon-regionen i Sør-Israel, mens den tredje aldri nådde Israel og landet inne på territoriet som Hamas har kontroll over.

Politiet sier en av rakettene landet inne på et israelsk bofellesskap og gjorde skader på utsiden av et hus. Den andre raketten landet i et åpent område.

Det er ikke kjent hvorfor rakettene ikke ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Det er ikke kjent hvilken palestinsk gruppe som avfyrte rakettene.

De to siste ukene har rakettalarmen gått gjentatte ganger i Sør-Israel. Ikke siden Gaza-krigen i 2014 er det avfyrt så mange raketter mot Israel.

Flere av rakettene har landet inne på israelsk territorium. Ingen er blitt fysisk skadet, men flere er behandlet for sjokkskader. Noen av rakettene som er avfyrt fra Gazastripen har også landet inne på den palestinske enklaven. En av rakettene traff en palestinsk skole og skadet et klasserom.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart