Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Terrorister på Gazastripen har avfyrt over 130 raketter mot Tel Aviv og det sentrale Israel. (Arkivfoto: IDF)

Urolig helg langs Gazastripen

Fire soldater ble skadet da en bombe gikk av ved grensen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det israelske forsvaret bombet mål på Gazastripen mandag morgen, etter at en rakett ble skutt inn i Israel for tredje dag på rad, skriver Times of Israel.

Forsvaret sier de angrep «underjordisk infrastruktur» sør på Gazastripen. Det dreier seg trolig om tuneller gravet av Hamas eller andre terrorgrupper.

Det er ikke kjent hvilken gruppering som har skutt raketter mot Israel gjennom helgen, men Israel holder Hamas, som styrer stripen, ansvarlig.

– Hamas er ansvarlig for det som skjer på Gazastripen og det som kommer derfra, både gjennom luften og under bakken, sier forsvaret i en uttalelse.

Men det er ikke bare rakettangrepene som har preget en urolig helg langs den palestinske enklaven. Lørdag morgen ble fire israelske soldater skadet, to av dem alvorlig, da en bombe eksploderte ved grensen til Gazastripen.

Israel svarte med å angripe 18 mål som tilhører Hamas og Palestinsk islamsk jihad i Gaza. Sistnevnte gruppe sto trolig bak bomben som skadet de fire soldatene. Israel angrep blant annet en våpenfabrikk og terrortunneler. To palestinere skal være drept, ifølge det Hamas-drevne helsevesenet i Gaza.

Det er ikke kommet meldinger om at noen israelere er blitt fysisk skadet i de palestinske rakettangrepene, men minst en av rakettene skal ha truffet bebyggelse og gjort store materielle skader. Flere ble behandlet for sjokk.

Fire israelske soldater ble skadet av en veibombe ved grensen mellom Israel og Gazastripen. (Foto: Skjermdump Hadashot news)
Fire israelske soldater ble skadet av en veibombe ved grensen mellom Israel og Gazastripen. (Foto: Skjermdump Hadashot)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart