Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Største granatangrep siden 2014

Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Foto: Flash90)
Drøyt 30 granater ble avfyrt mot Israel. En eksploderte utenfor en barnehage.

Militante islamister på Gazastripen skjøt rundt 30 granater inn i Israel tirsdag morgen. Angrepene skjedde i tre forskjellige omganger og førte til at rakettalarmen gikk flere steder i det sørlige Israel, skriver Times of Israel.

En person ble lettere skadet i angrepet etter å ha fått splinter i skulderen. Personen blir behandlet på Soroka medisinske senter i Beersheba. Granatangrepet skal være det største mot Israel siden Gaza-krigen i 2014.

Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned de fleste granatene, men ikke alle. En granat skal ha eksplodert på lekeplassen til en barnehage i Eskhol-regionen, mindre enn en time før barnehagen etter planen skulle åpne.

Trolig er det den Iran-støttede terrorgruppen Palestinsk islamsk jihad som står bak angrepet. De har lovet hevn etter at tre av deres medlemmer ble drept i et israelsk angrep søndag. Israel utførte angrepet etter at terrorgruppen hadde plassert en bombe på gjerdet langs Gaza-grensen.

Statsminister Benjamin Netanyahu lover å svare med «full styrke» på det omfattende granatangrepet tirsdag. Israel holder Hamas, som kontrollerer den palestinske enklaven, ansvarlig for alle angrep som kommer derfra.

– Israel ser med største alvor på angrepene på våre lokalsamfunn fra Hamas og Islamsk jihad på Gazastripen, sier Netanyahu om den spente situasjonen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart