Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tusenvis av palestinere protesterer mot Hamas

I flere dager har det vært demonstrasjoner mot Hamas på Gazastripen. (Foto: Skjermdump)
I flere dager har det vært demonstrasjoner mot Hamas på Gazastripen. (Foto: Skjermdump fra YouTube-video)
– Vi vil leve, jødene er bedre enn dere, skriker palestinere til Hamas-regimet på Gaza-stripen, melder Dagsavisen 19. mars.

De siste dagene har det vært flere protester mot Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Dagsavisen melder tirsdag 19. mars: «Ifølge den London-baserte arabiskspråklige avisen Asharq al-Awsat, anser Hamas nå protestene som en reell trussel mot deres fortsatte styre i den palestinske kyststripen, og har mobilisert ikke bare sine politistyrker, men også sine militære styrker for å knuse opprøret. (…) I helgen ble minst 80 palestinere tilknyttet Fatah-bevegelsen arrestert rundt omkring i Gaza-stripen. (…) Palestinske journalister som våget å rapportere om demonstrasjonene, er blitt arrestert.»

Rakettangrepet mot Tel Aviv torsdag 14. mars ble av mange palestinere tolket som et forsøk fra Hamas-regimet på å trekke bort oppmerksomheten fra demonstrasjonene som allerede da var i gang. I etterkant hevdet Hamas at avfyringen av de to rakettene skjedde ved en feil.

Mange av de som ble slått og mishandlet av Hamas i forrige uke var barn. I en rapport på Gatestone Institute lenker den muslimske og arabiske skribenten Bassam Tawil til en rekke bilder og filmer som viser brutaliteten og resultatet av den.

– Volden på gatene i Gaza-stripen er sannsynligvis den verste siden Hamas tok kontroll på Gaza-stripen for tolv år siden. Siden den gang har Hamas holdt nesten to millioner palestinere som gisler for sitt undertrykkende regime. Hamas har gjort Gaza-stripen til et diktatur hvor borgernes frihet daglig blir angrepet. Hamas har dratt palestinerne inn i flere kriger med Israel som har ødelagt livet til utallige innbygger på Gaza-stripen, skriver Tawil.

– Angrepene på ytringsfriheten har nådd «urovekkende nytt nivå, sier Amnesty International om situasjonen på Gaza-stripen. Hamas-regimet har arrestert flere 17 journalister som har dekket demonstrasjonene. Søndag skal fortsatt 7 av dem har vært i forvaring.

Videoer som sirkulerer i sosiale medier viser at Hamas skyter mot demonstrantene:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart