Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelere som sikrer mer vann til Gaza må beskyttes mot palestinske terrorister

Arbeidet er i gang med en fjerde vannrørledning fra Israel til Gaza. (Skjermdump fra YouTube, via Times of Israel)
Det statlige israelske vannselskapet legger et nytt rør for drikkevann til Gaza-stripen.

Det går for tiden tre rørledninger inn på Gaza med drikkevann fra Israel. Etter avtaler er Israel forpliktet til å levere 10 millioner kubikkmeter vann til det palestinske området, men Israel leverer i praksis noe mer – 11,5 millioner kubikkmeter, ifølge Times of Israel.

I disse dager jobber det statlige vannselskapet Mekorot med en ny vannrørledning som skal ligge ved siden av vannrørledningen som går inn til det sentrale Gaza fra Eshkol-området i Israel. Den nye vannrørledningen får større kapasitet enn de tre andre.

– Arbeidet med røret blir utført med tung militær beskyttelse i frykt for at terrorgrupper på Gaza-stripen vil åpne ild mot arbeiderne som gjør arbeidet med rørledningen i grenseområdet, skriver Times of Israel.

Det er uklart hvor mye mer vann som kan leveres fra Israel etter at den nye rørledningen er ferdig. Infrastrukturen på Gaza-stripen er ikke blitt oppdatert av Hamas-regimet, og det er mulig den kan bryte ytterligere sammen dersom det blir en betydelig økning i vannvolumet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart