Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas-terrorist skjøt og såret tre IDF-soldater på israelsk side av Gaza-grensen

Store sikkerhetsstyrker søkte etter en Hamas-terrorist som tok seg inn i Israel natt til torsdag 1. august. (Foto: IDF)
Terroristen befant seg inne på israelsk territorium i rundt to timer før han ble nøytralisert.

Rundt klokken 02 natt til torsdag lokal tid tok en bevæpnet palestiner seg inn i Israel fra Gazastripen, meldte Times of Israel og I24news i formiddag. Mannen krysset grensegjerdet sør på Gazastripen.

Torsdag ettermiddag skriver IDF på Twitter at terroristen hadde til hensikt å angripe et israelsk sivilt boligområde som ligger bare 1,6 kilometer fra der han krysset grensen.

I en oppfølgende artikkel torsdag kveld siterer Times of Israel en IDF-offiser som forteller at terroristen var inne på israelsk territorium i hele to timer før han ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker. Årsaken til at det gikk så lang tid før han ble nøytralisert var at soldatene fryktet å treffe egne soldater i mørket. Derfor gikk de metodisk og svært forsiktig fram.

Hendelsen startet altså klokken 02 lokal tid da en IDF-patrulje observerte en bevæpnet mann som nærmet seg grensegjerdet fra Gaza-siden. Da mannen hadde krysset og befant seg rundt 250 meter fra gjerdet forsøkte IDF-patruljen å stanse ham ved å åpne ild, men de lyktes ikke å treffe, og han forsvant i mørket. Deretter tilkalte de ekstra mannskap før de fortsatte letingen.

Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Det var i skuddvekslingen som fulgte etter at terroristen til slutt var oppdaget, at en IDF-offiser og to soldater ble truffet av kuler eller splinter fra en av terroristens håndgranater.

Soldatene ble fraktet til Soroka-sykehuset i Beersheva for medisinsk behandling. De to soldatene, som fikk lettere skader i trefningen, kunne forlate sykehuset kort tid etter ankomst, mens offiseren ble innlagt med moderate skader.

Dette skal være Hamas-terroristen Hani Abu Salah som natt til torsdag 1. august tok seg inn i Israel fra Gazastripen. (Foto: Twitter/Kan)

Ifølge palestinske medier skal terroristens navn være Hani Abu Salah, og skal ha vært medlem av Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, det vil si den militære avdelingen av terrororganisasjonen Hamas. Han var kledd i Hamas-uniform og bevæpnet med et automatgevær av typen AK-47 Kalashnikov og flere håndgranater.

I24news skriver at Abu Saleh trolig gjennomførte angrepet som hevn etter at broren ble drept i mai i fjor i en av de voldelige demonstrasjonene som har pågått ved grensegjerdet til Israel hver uke siden mars i fjor.

Ifølge en IDF-talsmann tror det israelske militæret at Abu Salah handlet på egen hånd og ikke på ordre fra ledelsen i Hamas.

Palestinere på Gazastripen forsøker å rive ned sikkerhetsbarrieren mellom Gaza og Israel. (Foto: IDF)a
Palestinere på Gazastripen forsøker å rive ned deler av sikkerhetsbarrieren mellom Gaza og Israel. (Foto: IDF)

I forkant av terroristens angrep skal det ha vært kraftige kamper i nærheten av Khan Younis helt sør på Gazastripen mellom IDF og væpnede palestinere.

En video publisert av palestinske nyhetsmedier, som oppgis å være fra området, viser at det blir skutt opp lysgranater, sannsynligvis av israelske soldater. Lokale palestinere meldte om mye skyting og det skal ha vært israelsk flyaktivitet i området.

Skudd fra en israelsk stridsvogn traff og ødela en Hamas-posisjon.

Dette er Hamas-posisjonen som ble truffet av skudd fra en israelsk stridsvogn i trefningene natt til torsdag 1. august. (Foto: Twitter)

IDF stengte veier og utplasserte ekstra mannskap for å beskytte israelske sivile i nærheten av grensen til Gazastripen mens trefningen pågikk.

Israelske soldater ga ekstra beskyttelse til sivile i området.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart